Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Mijn weblog bestaat tien jaar – een terugblik

Dit blog bestaat al tien keer 365 dagen.
In januari 2010 ben ik bij het toenmalige, en al gauw weer opgeheven, web-log.nl (van Sanoma) begonnen met een eigen weblog. Gewoon, om eens te kijken hoe dat zou zijn. De eerste maanden schreef ik bijna niets omdat ik het toen eigenlijk veel te druk had. Maar de tweede helft van het jaar ben ik als een gek aan het bloggen geslagen. Want toen had ik pas tijd om te schrijven.

Vijfhonderd blogs in tien jaar.
Al gauw bleek dat ik dit medium erg leuk vond: in dat eerste jaar schreef ik 75 berichten. Dat zijn er twaalf per maand, oftewel gemiddeld drie per week. Maar dat gemiddelde van drie berichten per week heb ik niet vol kunnen houden, dat is teruggelopen tot gemiddeld een berichtje per week. Toch best nog veel vind ik. In totaal heb ik in die tien jaar dus ongeveer 500 berichten geschreven, waarvan er nog 25 in concept staan omdat ik die nog niet goed genoeg vind.

Wat nog meer?
Behalve het schrijven van die blogberichten, inmiddels op WordPress, heb ik in de afgelopen tien jaar natuurlijk nog meer gedaan. Ik heb gewerkt als psycholoog tot ik, medio 2014, met vervroegd pensioen ben gegaan en fijne reizen zou gaan maken met mijn Lief. Maar helaas mocht dat niet lang duren, want vanaf juni 2015 heb ik gemantelzorgd (mantel gezorgd?) voor mijn echtgenoot, die begin november 2015 overleed. Daarna moest ik de nalatenschap regelen, overleed mijn moeder, nog meer geregel, ben ik verhuisd en heb ik een kunstbiografie over mijn man geschreven.

Het Schooltje van Dik Trom in Etersheim

Eenmaal verhuisd, paste ik een dag per twee weken op mijn pasgeboren kleindochter, stortte ik mij op vrijwilligerswerk: o.a. voor onze onze Vereniging van Eigenaren, rondleidingen geven in het schooltje van Dik Trom en deelnemen aan het nieuw opgezette Kunstgenoten in Beweging (voor en door 60plussers), en probeerde ik mijn conditie op peil te houden door te zwemmen en te fietsen. Eind vorig jaar kreeg ik een nieuwe knie. Ik schrijf momenteel aan een levensverhaal van een goede vriend die een woelig leven achter de rug heeft. Nou ja te veel om op te noemen eigenlijk.

Interessante blogs en sites van anderen.
Via dit blog ben ik terechtgekomen op allerlei leuke en interessante blogs van anderen. Daar lees ik met genoegen de weblogjes van de meest uiteenlopende mensen. Een wisselende collectie van die bloggers vind je onderaan mijn homepage. Eentje wil ik er expliciet uitlichten: de Blogtrommel, sinds 2011 een superfijne site met goede tips en trucs voor zowel de beginnende als de al meer ervaren blogger. Ik heb al jaren veel plezier van de artikelen die Sharp Ben op zijn site met de wereld deelt. 

Gastbloggen.
Via mijn geblog kwam ik ook op sites die gastbloggers zochten. Ook daar heb ik vrolijk aan meegedaan (veel van die sites zijn helaas inmiddels alweer ter ziele) en momenteel blog ik gast op de sites hoe vrouwen denken en hoe ouderen denken. Die sites zijn onderdeel van het grotere geheel Hoe Mensen Denken en je vindt er allerlei leuke en interessante artikelen over van alles en nog wat. Teksten geschreven door vrouwen, mannen, ouderen, gehandicapten en kinderen van alle leeftijden. Er is zelfs een site waar dieren hun gedachten delen.

Kortom: ik vond en vind het nog steeds leuk en ik ga door tot ik geen woorden meer kan vinden. Op het volgende decennium!

Tot slot nog een gezellig liedje!

Delen

19 reacties op “Mijn weblog bestaat tien jaar – een terugblik

 1. petergreyphotography
  4 jan 2020
  petergreyphotography

  Proficiat met je tienjarige blogactiviteiten. Ik ben blij dat je doorgaat met schrijven. Ik lees je altijd graag.

 2. friedab2015
  4 jan 2020
  friedab2015 – Amsterdam – Ik ben bijna 73 jaar in april en ben getrouwd, heb een katje en ik houw van lezen en schrijven. Misschien ga ik een leesclubje oprichten of ik wurm me ergens tussen ook al heb ik grote moeite met "dames" en zij met mij, want ik had 't al eens eerder geprobeerd ... Ik wil al die wijven niet in m'n keuken hebben met al hun commentaar. Ik klim vast tegen de keukenkastjes op ... Ik ben dus huisvrouw en dat vinden ze maar niks. Kortom, Elfriede bestaat niet. Ze weten het beter ... Nee, ik weet zelf niet wie ik ben . . . Elfriede, zaterdag 21 januari 2017

  Hou vol! Je komt pas kijken. Ik kom vlug terug en ga me nu aankleden en `n bakkie doen . . . OO-oooooh! Me haar! Een grote wanhoop een grote klit en ik denk, dat ik er niet veel meer van kan redden. Op gepoetst-en-afgestoft maar ik er een foto van. Amsterdam, 4 januari 2020 * http://www.friedabblog.wordpress.com * doei!

 3. roadlaura1969
  4 jan 2020
  roadlaura1969 – Kerkrade – Ik kan hier veel schrijven over mij, kom gewoon kijken ,leer mij kennen en kom als blogger erbij. Dit wil ik wel hier kwijt, ik ben 53 jaar jong,gelukkig samen met Ger en onze twee hondjes Yoshi en Pippy. Toch nieuwschierig ? Come join in

  Gefeliciteerd met je 10 jarig Blog jubileum 🥂🍰

 4. Matroos Beek
  4 jan 2020
  Matroos Beek – Netherlands

  Van harte gefeliciteerd! Op naar de volgende tien jaar!

Geef een reactie Reactie annuleren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 4 jan 2020 door in (Zinnige) onzin en flauwekul, Persoonlijk en getagd als , , , , , , , , .

Navigatie

Mobiele versie afsluiten
%%footer%%