Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Kom lieve kleine meid

Vanochtend luisterde ik naar een van de afspeellijsten van #DeSandwich en daar kwam dit liedje voorbij, gezongen door Max van Praag aan het begin van de jaren vijftig van de twintigste eeuw. Tijdens het lied hoor je ook zijn dochter Marga (voormalig presentatrice van het Jeugd- en het NOS=journaal). Dat bracht me zomaar weer leuke herinneringen van vroeger.

Ik kende het nummer vooral in de uitvoering van Teddy en Henk Scholten uit 1957, dat je vindt na de tekst van het liedje. Zij verwisselden de huplala’s en hupsasa’s voor hoplala’s en hopsasa’s en de lalalalaa’s voor mmmmmmmmme, maar dat maakt verder geen bal uit. Bij hen hoor je hun dochter Renee op de achtergrond.

Mijn moeder kreeg nooit genoeg van dat nummer (ook niet van Teddy en Henk Scholten trouwens) en zong het lied altijd uit volle borst mee als het op de radiodistributie (wie kent dat nog?) voorbij kwam. En mijn zusje (4) en ik (6) zongen het van harte mee. Net zoals de Trappelzakboogie. Dat was ook zo’n geweldig liedje voor ouders en kinderen. Enfin. Nu dus twee versies van ‘Kom lieve kleine meid”, een lief kort liedje met een zeer eenvoudige tekst.

Ik ben heel benieuwd welke versie mijn lezers het leukste vinden. Daarom heb ik aan het eind van dit bericht een kleine enquete ingevoegd. Alvast bedankt voor het invullen.

Kom lieve kleine meid, kom dans met mij
Geef me je kleine handjes allebei
Ik ben zo trots op mijn kleine vrouw
Wanneer ik jou in mijn armen hou
Een twee drie, een twee drie, huplala
Een twee drie, een twee drie, hupsasa
Geloof me ik dans het liefst met jou
Omdat ik zo veel, ja zo veel van je hou

Lalalalaladilalalalaaa  
Lalalalaladilalalalaaa
Lalaladiralalalalaaa
Lalaladiralalalalaaa

Een twee drie, een twee drie, huplala
Een twee drie, een twee drie, huplala

Geloof me ik dans het liefst met jou
Omdat ik zo veel, ja zo veel van je hou

Kom lieve kleine meid, kom dans met mij
Geef me je kleine handjes allebei
Ik ben zo trots op mijn kleine vrouw
Wanneer ik jou in mijn armen hou
Een twee drie, een twee drie, huplala
Een twee drie, een twee drie, huplala
Geloof me ik dans het liefst met jou
Omdat ik zo veel, ja zo veel van je hou

Omdat ik zo veel, ja zo veel van je hou

Tekst: Max van Praag

****************************************************

19 reacties op “Kom lieve kleine meid

 1. Irma
  21 juni 2020

  Hele goede herinneringen aan. Bij opa op zijn arm, dansend door de kamer !

  Geliked door 1 persoon

 2. AnneMarie
  4 april 2020

  Wat een schattig liedje. Nee ik kende het niet. Leuk om je verhaal te lezen en de muziek te horen.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 23 maart 2020 door in Muziek, Nostalgie en getagd als , , , , , , .

Categorieën

Archief

SCHRIJVENDE SENIOREN GEZOCHT: SCHRIJF MEE!

Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Ik schrijf al enige tijd stukjes voor de hoe ouderen denken site en we zijn continu op zoek naar enthousiaste medeschrijvers

Wij zoeken ouderen vanaf ca. 55 jaar die graag vertellen over alle perikelen die zij als ouderen/senioren in onze samenleving meemaken.

Denk jij uit te kunnen leggen hoe wij ouderen denken? Heb je je seniorenhart verpand aan de schrijverij? Vertel jij graag hoe het jou vergaat en wat je meemaakt als oudere in een steeds snellere maatschappij? Heb je een vlotte pen en een goed gevoel voor taal? Doe dan mee op Hoe Ouderen Denken!

Interesse? Mail ons wat recente teksten (zodat we een indruk krijgen van je schrijfstijl) en een korte motivatie:
redactie@hoeouderendenken.nl 

%d bloggers liken dit: