Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Nieuw thema!

Nadat ik een hele poos (drie jaar of zoiets) niet of nauwelijk heb geblogd, ben ik weer terug bij WordPress. Maar dat valt me niet mee, moet ik zeggen. Alles is veranderd en ik ben natuurlijk een boomer, dus… ‘nough said 😜
Ik heb een nieuw thema uitgeprobeerd op mijn site, maar dat liep totaal verkeerd! Ik klikte per ongeluk op activate en nu is mijn oude thema verdwenen omdat het een verouderd thema was. En ik kan het niet meer terug krijgen. Balen!

En nu zit ik met mijn handen in het haar. Ik vind het er niet uitzien en ik moet van alles bekijken en lezen om het uiterlijk van mijn blog aan te passen. Zelfs mijn menu is weg.

En dan het nieuwe Gutenberg gedoe daarbovenop. Gèk word ik ervan. Ik heb verdorie een upgrade genomen omdat ik dan terug kon naar de klassieke manier van bloggen. En dat doe ik nu ook, maar al die blokkenshit komt er dwars doorheen.

Bah bah bah, ik hoop dat ik het zo goed heb samengevat 🤯

Delen

29 reacties op “Nieuw thema!

 1. Ximaar
  29 mei 2022

  Deels herkenbaar. Voor m’n familiestamboom heb ik een jaar geleden WP op een eigen domein gezet en dat valt me erg tegen. Geen van de thema’s doet precies wat ik wil, dus is het kiezen voor de minstberoerde. Maar ook daar kan je veel tijd in verdoen. Persoonlijk blog ik nog altijd op de gratiis wordpress.com met een oeroud thema. Zo oud dat bepaalde WP-reclames er niet op werken. Ik gebruik daarop nog altij de oude editor. Was wel even zoeken. Reclames onderdruk ik hoedanook met uBlock Origin. Neem aan dat anderen dat ook doen. Tegenwoordig zit ik er meer mee dat het (wat mij betreft) ook goed moet werken op een smartphone. Toch heb ik de indruk dat veel smarthonegebruikers apps gebruiken waarin reclames niet te onderdrukken zijn en vooral apps van facebook en instagram zodat ze minder tijd steken in het bezoeken van blogs.

 2. Judy
  29 mei 2022
  Judy – www.judybubbels.blogspot.nl www.dedraadaquarellen.blogspot.nl https://deventerabc.blogspot.com

  O jee ja. Dit zijn dingen waar uren tijd in gaat zitten om het weer op te lossen. Sterkte!

 3. Rikit
  28 mei 2022
  Rianne

  Ik begrijp je frustratie helemaal. Ik ben ook niet zo’n techneut en als ze met iets nieuws komen, sla ik al op tilt. Gelukkig heb ik wel mensen in mijn omgeving die met WordPress vertrouwd zijn, als ik ze nodig heb. Hopelijk krijg Jij het gauw weer zoals het was!!

 4. matroos
  28 mei 2022
  matroos

  Je kunt de oude editor nog gebruiken enkel niet bij gratis wordpress.Voordat ik iets verander exporteer ik het naar een reserveblog wat ik heb,staat gewoon privé,bij een foutje heb ik dus een backup. Misschien heb je hier wat aan.https://support.yourhosting.nl/support/solutions/articles/80000946109-de-klassieke-editor-van-wordpress-weer-gebruiken-bij-vevida

  Leuk dat je weer gaat bloggen.

  • Jokezelf
   28 mei 2022
   Jokezelf – The Netherlands – Gepensioneerd GZ-psycholoog (NP,) voormalig docente Nederlands. (Web)schrijfster, auteur van 'Sjeng van Dalsum, nagelaten werk'. Geïnteresseerd in theater, literatuur, kunst, fotografie, muziek, film en reizen.

   Dank je voor de link. Dat advies ga ik uitvoeren. Ik heb een betaalde WordPress + een upgrade, dus ik moet hem weer op classic kunnen zetten. En een backup moet ik ook nog ergens hebben. Kortom, we zullen dóórgaan!

Geef een reactie Reactie annuleren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 27 mei 2022 door in Kleine ergernissen en getagd als , , , .

Navigatie

Mobiele versie afsluiten
%%footer%%