Allemachtig Tachtig

Allemachtig Tachtig!!

 

Mijn moeder heeft haar leeftijd altijd zoveel mogelijk verborgen gehouden en vanaf haar negenentwintigste verjaardag bleef ze eenvoudigweg negenentwintig. Een van mijn tantes, even oud als mijn moeder, deed het ook, waardoor het niet opviel dat ze jarenlang negenentwintig waren.

Maar toen mijn zus en ik gingen puberen, was dat niet langer geloofwaardig, dus de jaren daarop liet ze haar leeftijd in het midden. Ze vertelde aan niemand hoe oud ze was, met als gevolg dat ze op haar vijftigste geconfronteerd werd met een Sara en zelf niet geloofde dat ze al zo oud was geworden. Ze vond het helemaal niet leuk dat haar collega’s nu ook haar leeftijd wisten. Die geloofden het overigens ook niet – zo jong zag ze er uit.

Dit jaar wordt ze tachtig. Ze kan en wil het niet geloven en ze viert het dus ook niet. Tachtig is voor oude mensen. En dat is ze niet. Klopt hoor; als ze zou zeggen dat ze achter in de zestig is, geloof je het onmiddellijk. Ze wil best een feestje, maar niet omdat ze tachtig wordt. Dus hebben we besloten de verjaardagen te vieren van mijn vader, mijn drie zussen en ikzelf. Wij worden die dag 83 jaar, 5 maanden en 1 dag – 58 jaar, 9 maanden en 10 dagen – 57 jaar, 5 maanden en 1 dag – 50 jaar, 1 maand en 5 dagen en 48 jaar, 2 maanden en 9 dagen.

Mijn moeder tachtig? Háár niet gezien!!! De duvel is oud. Zij niet.

 

Geschreven voor , een initiatief van Aline.

Meer WOW lezen met over verjaren? Klik hier.

Delen

9 gedachten over “Allemachtig Tachtig

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

A WordPress.com Website. door Anders Noren.

Omhoog ↑