Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Boekpresentatie

Zaterdag 10 maart jl. heb ik in Noordwijkerhout mijn boek over het kunstenaarsleven van de overleden geronto-psycholoog Jean Paul van Dalsum (Sjeng) gepresenteerd en de bijbehorende tentoonstelling geopend.

Alle aanwezigen kenden Sjeng: van vroeger, als vriend, door zijn vak als geronto-psycholoog, van de tennisvereniging, de golfclub, als rijder voor de voedselbank, of – zoals mijn familie en vrienden- als mijn partner. Enkele mensen wisten dat hij in zijn jonge jaren kunstschilder was geweest, maar kenden hooguit een paar schilderijen van hem die bij ons in huis hingen. Een nog kleiner clubje intimi kende zijn vroege werk, maar de meesten waren toch nog min of meer overdonderd door de veelzijdigheid van de tentoonstelling.
Het grootste deel van de aanwezigen was zonder meer verbijsterd dat Sjeng ooit kunstschilder was geweest. Dat had hij ze nooit verteld. Zij wilden meer weten over zijn leven als kunstenaar en waren vooral nieuwsgierig naar de tentoonstelling. En ze werden niet teleurgesteld. Er hangt een keur aan verschillende kunstwerken in de vitrines en aan de muren van de bibliotheek en het gemeentehuis. Eén van Sjengs vroegere stagiaires merkte op dat zij een schilderij van de tentoonstelling herkende: “Dat hing in zijn werkkamer, ik vond het altijd erg mooi, maar ik wist niet dat hij het zelf had gemaakt.”

Het was allemaal erg spannend, maar de bijeenkomst was fantastisch: er waren veel meer mensen dan ik had verwacht en er hing een ontzettend leuke sfeer. Niet in de laatste plaats natuurlijk door accordeonist Coen Bouwmeester die op de achtergrond fijne Franse muziek speelde.

Er zijn filmpjes gemaakt, waarvan er één op Facebook staat en ik heb een keuze gemaakt uit de tientallen foto’s. Het zijn er alles bij elkaar toch nog veel geworden. De foto’s in het eerste mozaïek zijn van Habrofotografie (Hans Brouwers) uit Bergen, waarvoor mijn hartelijke dank. De foto’s in het tweede mozaïek zijn gemaakt door familie, waarvoor eveneens mijn hartelijke dank

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Delen

7 reacties op “Boekpresentatie

 1. Jokezelf
  19 mrt 2018

  Dit is op BOEK⎮ Sjeng van Dalsum herblogden reageerde:

  Bericht over de geweldige boekpresentatie op 10 maart jl.

 2. rietepietz
  18 mrt 2018

  Wat heb je het allemaal professioneel aangepakt , gewoon helemaal verdiend dat het een groot succes werd.

 3. Kakel
  16 mrt 2018

  Al je moeite en inzet is duidelijk beloond met zoveel belangstelling voor de tentoonstelling en het boek van Sjeng. Een dikke felicitatie waard!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 15 mrt 2018 door in Beeldende kunst, Non-fictie en getagd als , , , , , , , , , .
%d