Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Chan Chan

Vanwege het zwijmelen op zaterdag (maar voor mij dan nu even op zondag) breng ik dit heerlijke nummer graag nog eens onder de aandacht.

 

 

1998 – Buena Vista Social Club live in Carré.
De opname komt uit de documentaire Buena Vista Social Club van Wim Wenders uit 1999.

Buena Vista Social Club is een groep Cubaanse muzikanten. De groep is vernoemd naar een club met dezelfde naam die tot in de jaren veertig bestond in de Cubaanse hoofdstad Havana. Deze club was destijds een trefpunt voor muzikaal Havana.
De band werd in 1996 opgericht onder leiding van de Amerikaans gitarist en producer Ry Cooder en de Cubaan Juan de Marcos González. Een aantal leden had destijds al in de betreffende club gespeeld en pakten hiermee hun muziekcarrière weer op. De allereerste opname was zo’n succes dat ze wereldberoemd werden, wat leidde tot optredens in onder meer Theater Carré in Amsterdam en Carnegie Hall in New York. Hun bekendste nummer is het hierboven afgespeelde nummer Chan Chan, dat al in 1985 geschreven werd door de Cubaanse gitarist Company Segundo.

Overleden leden worden vervangen door “jongere” muzikanten, maar de band blijft befaamd om het feit dat het mannen op leeftijd zijn. Naast hun optredens met de groep, had een aantal leden (o.a. Ibrahim Ferrer en Company Segundo) naast hun optredens met de Buena Vista Social Club ook een solocarrière.

Wil je meedoen aan het gezwijmel op zaterdag (of een halve zondag), of wil je kijken en luisteren naar de overige inzendingen? Klik dan bij Iris Papillo op de kikkerknop, de rest wijst zich vanzelf!
Delen

9 reacties op “Chan Chan

 1. Karien Damen
  13 aug 2018

  Ik stond er vanochtend (maandag) mee op, heerlijk

 2. Harme van Kamp
  12 aug 2018

  Meeslepende muziek door prachtige muzikanten. Ook de docu vn Wim Wenders was uitzonderlijk (schrik er van dat dat alweer zo lang is geleden, lijkt gisteren).

  • Jokezelf
   12 aug 2018

   Dat heb ik nou ook. Ik schrik iedere keer als ik merk dat dingen die pasgeleden gebeurd lijken te zijn, zich soms alweer tientallen jaren geleden afspeelden. Time flies when you’e having fun (maar ook zonder fun, vliegt de tijd – het is niet bij te houden).

 3. rietepietz
  12 aug 2018

  Nooit geweten Ry Cooder hier in mee speelt , ik heb wel muziek van ham op LP maar alleen onder zijn eigen naam en dus niet met deze band volgens mij.
  Maar dit is een heerlijk nummer.

  • Jokezelf
   12 aug 2018

   Ja, geweldig hè? Ik kan hier onbeperkt naar luisteren.

 4. Regenboogvlinder
  12 aug 2018

  Wat een heerlijk nummer Joke..
  Als je het goed vindt zet ik dit nummer toch in de lijst en je linkje erbij in het logje van gisteren. Het was de 300e keer!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 12 aug 2018 door in Muziek, Zwoz en getagd als , , , , , , , .
%d