Crowdfunding voor de uitvaart van bubbling battle legende Seiko uit de jaren negentig

Remano Cairo 2014 eigen foto

Mijn zusje heeft een paar jaar geleden een relatie gehad met Remano Caïro. Best een aardige jongen. Vrolijk en gezellig. Hielp haar met het huishouden enzo en onze moeder was dol op hem. Maar na een jaar of twee was het duidelijk dat hij niet zo goed was met werk vinden en omgaan met geld. De liefde was niet over, maar ze heeft hem toch de wacht aangezegd.  Heel verstandig van mijn zus, die vervolgens -met wat moeite- haar leven weer op de rails kreeg. Ze bleven vrienden op afstand.

Niks aan de hand dus. Tot ze vorige week donderdag een telefoontje kreeg van de huisgenoot van Remano: hij had onder de douche een hersenbloeding gekregen en was, na twee dagen in coma, overleden. Hij is maar 42 jaar oud geworden.

Iedereen in paniek: er was geen begrafenisverzekering, hij had zelf geen geld en zijn familie had ook geen geld voor een begrafenis. Goede raad was duur en uiteindelijk werd besloten om een crowdfunding op te starten omdat het toch wel erg zuur zou zijn als hij een staatsbegrafenis zou krijgen. Een nichtje van hem organiseerde dat en deelde berichten met diverse radiostations en o.a. SBS6. En overal op de sociale media werd er uitgebreid aandacht aan besteed.

Remano (Psycho) Cairo foto van fakka.nl

Want wat was namelijk het geval. Remano Caïro bleek een tamelijk bekende bubbling artiest te zijn geweest, die onder de naam Seiko (of Psycho) in de jaren negentig vele zogenaamde battles had gewonnen. Ik had geen idee en ik wist al helemaal niet wat bubbling battles waren. Maar daar heb je tegenwoordig Youtube voor, dus ik was al snel op de hoogte. Mijn muziek zou het niet geweest zijn, maar ja, ieder zijn meug, denk ik dan.

Nou mag je in Nederland maar een beperkte tijd boven aarde blijven, dus moest er wel iets op de voorfinanciering gevonden worden, want bij een crowdfunding duurt het altijd wel een poosje voor je het gevraagde bedrag bij elkaar hebt. En een uitvaartonderneming doet niets zonder financiële zekerheid. Er moest dus op de een of andere manier een voorschot komen. Gelukkig kon ik dat (met wat moeite) doen. Iedereen blij en gelukkig, want meteen al de eerste dag kwamen er bijdragen binnen variërend van 5 tot 500 euro. Zo is er in 5 dagen tijd al 3.500 euro opgehaald. Maar een begrafenis is duur en deze uitvaart kost bijna 8.000 euro, dus er is nog behoorlijk wat nodig.

En omdat ik hoop dat mijn volgers en lezers ook een kleine donatie zouden willen doen, deel ik hieronder de site van Dream or Donate waar dat kan.

UPDATE: Niet meer doneren, want de site is ineens offline – mogelijk is er sprake van internetfraude!
In plaats daarvan kun je eventueel je bijdrage overmaken via Didi Daniels, een nichtje van Remano.

Delen

2 gedachten over “Crowdfunding voor de uitvaart van bubbling battle legende Seiko uit de jaren negentig

Voeg uw reactie toe

    1. Het schijnt nog steeds te bestaan: Volgende week op het Kwaku festival in de Bijlmermeer is er een battle voor kinderen tot 16 en eentje voor boven de 16. Je verzint het niet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

A WordPress.com Website. door Anders Noren.

Omhoog ↑