Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

De blogparel is er weer!

blogparel 2013

1 September jl. ging de Blogparel 2013 on-line. Met een nieuwe website en net even iets andere voorwaarden dan bij vorige edities. Het accent ligt scherper dan voorheen op het ‘lachen-en-doordenken’-effect.  Nieuw op de Blogparel 2013 is dat lezers direct kunnen reageren op de inzendingen. Dat geeft de mogelijkheid te discussiëren over de kandidaatstukjes. De jury en waar en wanneer de prijsuitreiking plaatsvindt, blijven voorlopig nog een verrassing.

De Blogparel is sinds 2009 dé Blogprijs voor blogs met een dubbele bodem; blogs die je aan het lachen maken, maar die ook tot nadenken stemmen. Je kunt dus weer verwijzen naar het mooiste blogstukje dat je dit jaar gelezen hebt en dat wat met je gedaan heeft.

Een blogparel laat je lachen en nadenken

De voorwaarden in het kort
1. Belangrijkste voorwaarde is dat de blogpost voldoet aan het criterium van de Blogparel: het stuk brengt je aan het (glim)lachen èn het zet je aan het denken. Deze twee elementen zijn onvoorwaardelijk aan elkaar verbonden. Geen tranentrekkende stukjes dus, tenzij van het lachen de tranen uit je ogen rollen.
2. De blogpost is afkomstig van een weblog dat regelmatig publiceert. Minstens één tot twee keer per week verschijnt er een nieuwe blogpost.
3. De blogpost is afkomstig van een weblog dat één jaar of langer bestaat.
4. Commerciële weblogs zijn uitgesloten.
5. Alleen blogposts die in 2013 zijn verschenen komen in aanmerking. De inzendtermijn sluit op 10 januari 2014, zodat ook blogs van eind december 2013 nog ingestuurd kunnen worden.

Lees aandachtig eerst de regels en voorwaarden op blogparel en stuur daarna je (eigen of andermans) stukje in.

N.B. De winnaar van vorig jaar was: ”Mijn omaatje” van Fadwa Kartoubi.

Delen

7 reacties op “De blogparel is er weer!

 1. Rebelse Huisvrouw
  13 sep 2013

  Ik kom er nog niet voor in aanmerking, blog nog geen jaar…. Volgend jaar misschien!

 2. gewoonanneke
  9 sep 2013

  Wel een leuk idee maar ik kom zoveel leuke, interessante en veelzijdige blogs tegen, zou niet kunnen kiezen eerlijk gezegd.

 3. Mark
  9 sep 2013

  En “mijn omaatje” is dan ook wel een parel zeg. Prachtig!
  De lat ligt dus best wel hoog.
  Het is trouwens geen competitie, maar gewoon een hele mooie vorm van erkenning. Elke inzending is een stukje erkenning van het werk van iemand anders. Ik denk dat ik wel een kandidaatje weet…

 4. Annet Lemaire
  9 sep 2013

  Aan mij heb je niets want ik hou niet van wedijveren of competitie. Ieder is goed op zijn of haar manier.

  Groetjes van Annette

  • jokezelf
   9 sep 2013

   Eén parel op miljoenen blogs zegt natuurlijk niks! Daar heb je helemaal gelijk in, maar ik vind het toch wel leuk om te zien welke blogs andere mensen aandragen. Waarmee dan weer niet gezegd is dat blogs die niet worden aangedragen niet goed zouden zijn op hun eigen manier.

   grtjs van Joke

   • roadlaura1969
    9 sep 2013

    Het idee is mooi voor alle die graag bloggen en onverwachts “beloond” kunnen worden voor hun hilarische blog ….(Y)

    Ik zou echter niet weten wie ik zou opgeven , degene die ik volg hebben wel vaker glimlach effecten, dus zou dan gene willen passeren 😀

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 9 sep 2013 door in Ooit actueel en getagd als , , , , , , , , , , , , , .
%d