Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Privacy beleid

Bron: Pixabay

In het opstellen van deze privacyverklaring zitten vele uren werk. Het is mij dan ook niet gelukt een en ander te publiceren voor de door Brussel vastgestelde datum van 25 mei 2018, maar (tromgeroffel) vanaf 10 juni 2018 voldoe ik geheel aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (ook al hebben de belastingdienst en nog een aantal van die hele grote instellingen hun privacy beleid nog helemaal niet kunnen aanpassen omdat het te veel en te ingewikkeld werk blijkt te zijn).
Maar, jippiejajee, het privacybeleid van deze onnozele hobbyblogger is in ieder geval geheel en al zoals die wezen moet. Laatiefijnzijn 🤓 
En hier kun je lezen hoe ik echt denk over deze hele privacy-kamikaze. 

Als je zin hebt om deze enorm saaie, maar volgens Brussel kennelijk zeer noodzakelijke, privacyverklaring door te lezen, ga dan vooral je gang, maar ga er even voor zitten en neem er iets te drinken bij (en misschien een klein knabbeltje om je frustratie weg te knagen?)
                                                            **************
Joke Pallada, hierna te noemen: de beheerder, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

  • Door gebruik te maken van deze site ga je akkoord met het privacy- en cookiebeleid van de beheerder van onderstaande blogs.
  • Je gegevens worden nooit aan derden verkocht.
  • Persoonsgegevens worden alleen verwerkt alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en zijn in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Met andere woorden: ik verstrek uitsluitend informatie aan derden als dit nodig is voor de uitvoering van mijn overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

Deze privacyverklaring geldt voor de volgende blogs bij WordPress.com:

OVER MIJ
Ik woon in Noord-Holland en vanwege mijn eigen privacy staat mijn adres niet openbaar 😇, maar ik woon hartstikke leuk, met een prima uitzicht. Ik ben mijn eigen Functionaris Gegevensbescherming.

PERSOONSGEGEVENS DIE IK VERWERK
Ik ontvang je persoonsgegevens doordat je mij mailt, mijn blogs leest, een reactie achterlaat op een blogpost, of mijn eerste boek (Sjeng van Dalsum – Nagelaten Werk) wil kopen en daarvoor je NAW-gegevens achterlaat zodat ik je het boek kan toesturen.
Het is mogelijk om anoniem te reageren, al wordt je IP-adres denk ik wel altijd ergens opgeslagen (geen idee waar trouwens) en ook zo’n reactie kun je via e-mail door mij laten weghalen (je moet dan wel kunnen aantonen dat de bedoelde reactie echt van jou is).

Ik verwerk alleen de gegevens die je zelf aan mij verstrekt. Dit kunnen de volgende gegevens zijn:

  • Voor- en achternaam
  • Mailadres
  • Website
  • IP-adres
  • Locatiegegevens
  • Via welke website je bij mij terecht bent gekomen
  • Telefoonnummer
  • Straat en huisnummer
  • Postcode en woonplaats
  • Bankrekeningnummer

BIJZONDERE EN/OF GEVOELIGE PERSOONSGEGEVENS
Mijn blogs hebben niet de intentie om gegevens te verzamelen over website bezoekers die jonger zijn dan 16 jaar, tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. Ik kan echter niet controleren of een bezoeker ouder is dan 16. Als je zeker weet dat er toch zonder toestemming, via een van mijn bovengenoemde blogs, persoonlijke gegevens zijn verzameld over een minderjarige, stuur dan een e-mail aan de beheerder, dan verwijder ik deze informatie.

DOELEN VERWERKING PERSOONSGEGEVENS
Ik verwerk jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen

  • Zodat je reacties op mijn blog(s) kunt plaatsen
  • Zodat je mijn blog(s) via mail ontvangt
  • Om een besteld boek bij je af te leveren. Klik voor de privacy-gegevens van de verzendende partij op de link van PostNL

BEWAARTERMIJN

  • Reacties op mijn blogs blijven staan totdat ik een blogpost verwijder waarvan ik vind dat het niet meer ter zake doet. Uiteraard kun je mij altijd via e-mail verzoeken een bepaalde reactie te verwijderen.
  • Informatie die mij via e-mail bereikt (e-mailadres, NAW-gegevens) bewaar ik zolang het nodig is om je te antwoorden of om een besteld boek te kunnen versturen. Daarna gaat e-mail de virtuele prullenbak in.
  • Als je een bericht van een van mijn blogs in je mailbox ontvangt omdat je je daarvoor zelf hebt aangemeld, dan kun je je altijd weer zelf afmelden.

COOKIES EN VERGELIJKBARE TECHNIEKEN

  • WordPress gebruikt technische en functionele cookies: google-analitics.com, pub mine en skinresources.com. Verder worden analytische cookies gebruikt die geen inbreuk maken op je privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone. De cookies die ik gebruik zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en jouw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Ook kan hiermee de website optimaliseren. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.
  • Gravatar zorgt voor een afbeelding naast je naam, als je een account bij Gravatar hebt.
  • WordPress.com/stats verzamelt net als Google Analytics gegevens zodat ik kan zien uit welk land een lezer komt en hoeveel lezers er zijn. Gravatar en WordPress.com zijn beiden onderdeel van Automattic.

STATISTIEKEN
Ik wil graag weten hoeveel bezoekers mijn blogposts lezen en waar ze vandaan komen. Daarvoor maak ik gebruik van de statistieken van WordPress. Gegevens die ik daardoor kan zien, zijn o.a. bezoekersaantallen, landen waar de bezoekers vandaan komen, welke browsers ze gebruiken, van welke blogs of websites de bezoekers komen. Dit zijn anonieme gegevens. Ik kan daarom niemand persoonlijk herleiden. Meer informatie over het beleid van WordPress.stats vind je hier.

GEGEVENS INZIEN, AANPASSEN OF VERWIJDEREN

  • Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens het rijke wijf en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij mij een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die ik van jou beschik in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen.
  • Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevens overdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar jokezelf@hotmail.com
  • Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vraag ik je een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. Ik reageer zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek.
  • De beheerder wijst erop dat je indien nodig een klacht kunt indienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link

BEVEILIGING VAN DE PERSOONSGEGEVENS

  • De beheerder neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan middels beveiligingssoftware, zoals een virusscanner en een firewall. Verder zijn de websites beveiligd tegen verdachte inlogpogingen en spam.
  • Als je het idee hebt dat je gegevens toch niet goed beveiligd zijn of alser aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op via jokezelf@hotmail.com

SOCIALE MEDIA
Om mijn blogpost te kunnen delen, staan er ‘share’ buttons onder mijn berichten.
Lees de privacy verklaringen van de respectievelijke Social Media platforms om te weten hoe zij omgaan met privacy. Hieronder vind je de verschillende privacy verklaringen:

Facebook  Twitter  –  Pinterest –  Linked in  –  Instagram –  Google+

EXTERNE LINKS
Op mijn blogs tref je soms links aan naar externe websites. Door op zo’n link te klikken ga je naar een website buiten bovengenoemde blogs om. Mogelijk maken deze externe websites gebruik maken van cookies. Graag verwijs ik hiervoor naar de cookie- of privacyverklaring van de betreffende website.

WIJZIGINGEN
Ik behoud te allen tijde het recht mijn privacy beleid te wijzigen.
Wijzigingen geef ik door via mijn blogs.

Joke Pallada – 10-06-2018

 

Archief

Belangstellenden

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Doe mee met 264 andere volgers

%d bloggers liken dit: