Wie is?

 

Mijn naam is Joke (in het Engels Joanna) en ik ben eind 1951 opgericht.
Ik schrijf fotografeer, houd van theater, literatuur, kunst, film en reizen. En op dit blogstekje schrijf ik daarover, maar ik plaats geregeld ook een artikel op de site Hoe Ouderen Denken  en zo af en toe eentje op Hoe Vrouwen Denken.

Ik kan redelijk lekker koken, maar vind het ook leuk om buitenshuis te eten. Verder ben dol muziek. Ik ben bijvoorbeeld gek op Latijns-Amerikaanse muziek, Fado’s, Leonard Cohen, The Buena Vista Social Club. Maar ook Nederlandse artiesten kan ik waarderen: zoals Zazi, De Dijk, Jurk, Alex Roeka, Bram Vermeulen, Jan de Wilde, Caro Emerald, Fernando Lameirinhas, Herman van Veen, Blöff, Karin Bloemen, Lenette van Dongen, Jeroen van Merwijk, Zijlstra, enzovoort, enzoverder (zing zelf alleen in de badkamer).

Ik ben heb in mijn werkzame leven van alles gedaan: van koffie schenken bij de schouwburg, tot baliemedewerkster bij de ABN, maar ik heb twee ‘echte’ beroepen gehad; In 1975 ben ik begonnen als docente Nederlands en, na een avondstudie, ben ik vanaf ongeveer 1990 gaan werken als (GZ-) psycholoog. Medio 2014 ben ik met vervroegd pensioen gegaan.

 

Ik ben twee keer getrouwd geweest. Met mijn ex Wim heb ik een zoon en een dochter (getrouwd) en via mijn tweede (op 8-11-2015 overleden) echtgenoot Sjeng had ik een stiefzoon (r.i.p. 2013).

Tussen mei en november 2015 was ik mantelzorger voor Sjeng en in maart 2018 heb ik een boekje over hem gepubliceerd.

Vanaf januari 2017 tot en met december 2019 was ik vrijwilligster bij Het Schooltje van Dik Trom  waarvoor ik nog steeds de Facebookpagina bijhoud.

 

En, last maar zeker niet least: op 9 oktober 2015 ben ik oma geworden van de leukste pretletter die ik ken.

mei 2019
Delen

12 gedachten over “Wie is?

Voeg uw reactie toe

 1. Zag dat je op mijn site had rondgekeken. Ik dus nu ook op die van jou.
  Ga de komende tijd nog wel meer van je lezen, dus daarom volg ik je vanaf vandaag.

 2. Rob Alberts – Amsterdam-ZuidOost – Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
  Rob Alberts schreef:

  Dolend over het internet,, hoppend van blog naar blog kom ik hier even lezen.

  Vraagje: waar eet jij in Amsterdam?

  Zonnige groet,

   1. Rob Alberts – Amsterdam-ZuidOost – Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
    Rob Alberts schreef:

    Dankjewel
    Smakelijke groet,

Geef een reactieReactie annuleren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

A WordPress.com Website. door Anders Noren.

Omhoog ↑

Mobiele versie afsluiten
%%footer%%