Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Dit gaat echt nergens over

Vorige week hoorde ik op de radio een liedje dat echt nergens over gaat: ‘niet over mij, niet over jou, niet over alles waar ik zo veel van hou‘, gezongen door Van Piekeren. Ik werd er hartstikke vrolijk van, juist omdat het nergens, maar -gek genoeg- tegelijkertijd over alles gaat.

Ik had nog nooit van de goede man gehoord, maar hij blijkt in Utrecht een bekend gezicht te zijn en in menig coffeeshop een graag geziene gast. Hij speelt ‘Utregticana’ (Utrechtse muziek) in de Kargadoor (een cultureel podium in Utrecht) en is voorstander van straatmuziek. De band is in 2013 opgericht door tekstschrijver en hoofdzanger Jan van Piekeren en er zijn ook al enkele albums gemaakt, maar daar is tot nu toe nog niet zoveel aandacht aan geschonken. En met juist met dit lied, dat nergens over gaat, uitgebracht in juli van dit jaar, lijkt hij door te breken. Hij maakt de muziek samen met gitarist Johan Fransen (ook zang), percussionist Hans Boosman en bassist Wouter Kronenberg.

Leuk weetje: de soundtrack van VPRO’s documentaireserie over de Voorstraat (zes afleveringen over de bewoners uit die straat, uitgezonden in 2014) is van Jan van Piekeren.

 

Delen

21 reacties op “Dit gaat echt nergens over

 1. Novelle
  28 aug 2019

  grappig zeg

 2. EJW
  26 aug 2019

  Ik hou niet zo van het genre maar dit kan ik goed aanhoren

  • friedab2015
   27 aug 2019

   Leuk, steeds weer opnieuw effen kijken wat hij op zijn borst had hangen: Mother Fucker in goud en diamanten. Ik las ‘Mother’ weg, hatsieflats … Nog een keer … Elfriede Heinzel, 27-8-2019 * http://www.friedabblog.wordpress.com * Groetjes!

   • Jokezelf
    27 aug 2019

    Dat was me nog niet eens opgevallen. Dus ik ook kijken; ‘Bad Mother Fucker’ heeft ie om zijn nek hangen.

 3. friedab2015
  24 aug 2019

  Mieppie kwam ook even mee zingen, ging eventje helemaal uit me dak! Amsterdam, 24 – 8 – 2019 *** http://www.friedabblog.wordpress.com ***

 4. henk50
  22 aug 2019

  Heeft altijd wel wat, dit soort liedjes en teksten! Ken je het fietslied?

  • Jokezelf
   23 aug 2019

   Nee, althans voor zover ik weet tenminste niet. Ik ken ‘op fietse’ van Daniel Lohues en fietsen met Sietse van Jenny Arean, maar verder niet.

   Ik heb even geyoutubed en dan kom je nogal wat fietsliederen tegen: ‘ik wil fietsen’ van Mylan Knol, dat slaat ook helemaal nergens op. Bedoelde je dat?
   Dan is er een fietslied van de eendenclub (een liedje van een recreatieteam) en een jazzachtig nummer, gezongen door Marleen Bijleveld.
   Of bedoelde je misschien het fietslied van Seth Gaaikema? Ik kende het niet en ik heb toch heel wat voorstellingen van de goede man gezien, maar het is wel grappig.

   En zo kan ik nog wel even doorgaan, maar ik heb niet zoveel zin om al die fietsliedjes te beluisteren, dus komt u maar door met het fietslied! 🤠

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 17 aug 2019 door in Muziek en getagd als , , , , , , , .
%d