Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Een coverband op leeftijd

“Dames en heren, ” zegt Jolanda plechtig: “Ik heb een geweldig idee! We beginnen een band!”

“Een band? Ben jij wel lekker? Op onze leeftijd?” Greet wijst op het groepje ouderen dat geniet van koffie met gebak in de lunchroom van de HEMA.

“Waarom niet? Paul McCartney is 81, Cliff Richard 82, Mick Jagger en de andere Stones over de 80. Bennie Jolink van Normaal høkt nog steeds, en Lee Towers is 77 en doet het nog op feesten en partijen. Het kan best hoor.”

“Hoepel even gauw een eind op zeg, dat zijn allemaal mensen die jong zijn begonnen. Wat hebben wij nou nog bij te dragen? Kan jij überhaupt zingen dan? Of een instrument bespelen?” Gerard schudt zijn kalende hoofd. “Ganielukkeman.”

“Ik zou niet weten waarom niet.” Jolanda blijft bij haar plan. “In Engeland is een band die heet The Zimmers en de leden daarvan zijn allemaal ver boven de tachtig. Die zijn niks meer of minder dan wij hoor. Ik speel een beetje piano, Jan daar plukt af en toe aan zijn gitaar, wat best goed klinkt en zingen kunnen we allemaal wel een beetje.”

Image by Rosy from Pixabay

De ander mannen en vrouwen knikken, dat is waar, zingen kunnen ze wel. Er komt wat beweging in de oude katers. Ze zien het wel zitten. Leven in de brouwerij, precies wat ze nodig hebben. Opgewonden gesticulerend, roepen ze:
“Wie schrijft de songs en de muziek?” Waar halen we instrumenten vandaan?” “Moet het in het Engels?” “Hoe komen we aan een naam?” “Ik wil wel drummen!”

“Ho! Niet allemaal door elkaar. We hoeven niet meteen onze eigen liedjes te schrijven en te componeren, we kunnen coveren, dat doen er zoveel. We gaan het doen!”

Twee maanden later beklimmen de Roam Riders met een rotvaart de hitparade met een cover van Dynamite (Mud)

Geschreven voor de WE300 van augustus 2023 met het woord ‘bestormen’, dat niet in het verhaal van precies 300 woorden voor mag komen. Jaren geleden bedacht door Plato en sindsdien uitgevoerd door vele bloggers. Wil je meedoen, of ook andere WE300-variaties lezen? Surf dan naar Platoonline

 

 

Delen

18 reacties op “Een coverband op leeftijd

 1. hannekelive
  12 aug 2023

  Prachtig verhaal! Ik wordt fan!

 2. Platoonline
  11 aug 2023

  Wat een geweldig idee. Ze kunnen zo naar Rimpelrock in Hasselt (dat bestaat hier in België echt).
  Zelf heb ik een paar maal opgetreden met Pierre (een oude straatzanger die ik ontmoette en die ik
  Aan het zingen probeerde te krijgen. Maar verder gingen mijn ambities en talenten niet.
  Je snapt dat in de Roamriders goed ga volgen.
  Heel leuke WE met zonder meer een bijzondere invulling
  Joke, je bet helemaal terug.

 3. Ferrara
  11 aug 2023

  Oh wat een heerlijke WE-300. De oudjes gaan lekker uit hun dak. Dat is wel iets anders dan het smartlappenkoor. Hoewel ook leuk als het je genre is.

  • Jokezelf
   11 aug 2023

   Ik moet bekennen dat ik met een grote glimlach heb zitten kijken naar een paar nummers van The Zimmers heb zitten kijken. Ik werd er echt vrolijk van. Ach, en een smartlappenkoor is ook wel eens leuk op zijn tijd.

 4. petergreyphotography
  11 aug 2023

  De Roam Riders – onthoudt die naam! Ik bekeek het filmpje van Mud met een mengeling van ontroering en lichte schaamte, want eens op een schoolfeest playbackten mijn kameraad en ik dit liedje, mét dance moves! (Ik kan ze nog). Ook was ik enige tijd lid van de Mud-fanclub. (Slechts intimi weten dit, dus discretie is nu zeer gewenst!) 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 11 aug 2023 door in Humor, WE300 en getagd als , , , , , .
%d