Een coverband op leeftijd

“Dames en heren, ” zegt Jolanda plechtig: “Ik heb een geweldig idee! We beginnen een band!”

“Een band? Ben jij wel lekker? Op onze leeftijd?” Greet wijst op het groepje ouderen dat geniet van koffie met gebak in de lunchroom van de HEMA.

“Waarom niet? Paul McCartney is 81, Cliff Richard 82, Mick Jagger en de andere Stones over de 80. Bennie Jolink van Normaal høkt nog steeds, en Lee Towers is 77 en doet het nog op feesten en partijen. Het kan best hoor.”

“Hoepel even gauw een eind op zeg, dat zijn allemaal mensen die jong zijn begonnen. Wat hebben wij nou nog bij te dragen? Kan jij überhaupt zingen dan? Of een instrument bespelen?” Gerard schudt zijn kalende hoofd. “Ganielukkeman.”

“Ik zou niet weten waarom niet.” Jolanda blijft bij haar plan. “In Engeland is een band die heet The Zimmers en de leden daarvan zijn allemaal ver boven de tachtig. Die zijn niks meer of minder dan wij hoor. Ik speel een beetje piano, Jan daar plukt af en toe aan zijn gitaar, wat best goed klinkt en zingen kunnen we allemaal wel een beetje.”

Image by Rosy from Pixabay

De ander mannen en vrouwen knikken, dat is waar, zingen kunnen ze wel. Er komt wat beweging in de oude katers. Ze zien het wel zitten. Leven in de brouwerij, precies wat ze nodig hebben. Opgewonden gesticulerend, roepen ze:
“Wie schrijft de songs en de muziek?” Waar halen we instrumenten vandaan?” “Moet het in het Engels?” “Hoe komen we aan een naam?” “Ik wil wel drummen!”

“Ho! Niet allemaal door elkaar. We hoeven niet meteen onze eigen liedjes te schrijven en te componeren, we kunnen coveren, dat doen er zoveel. We gaan het doen!”

Twee maanden later beklimmen de Roam Riders met een rotvaart de hitparade met een cover van Dynamite (Mud)

Geschreven voor de WE300 van augustus 2023 met het woord ‘bestormen’, dat niet in het verhaal van precies 300 woorden voor mag komen. Jaren geleden bedacht door Plato en sindsdien uitgevoerd door vele bloggers. Wil je meedoen, of ook andere WE300-variaties lezen? Surf dan naar Platoonline

 

 

Delen

18 gedachten over “Een coverband op leeftijd

Voeg uw reactie toe

  1. Jokezelf – The Netherlands – Gepensioneerd GZ-psycholoog (NP,) voormalig docente Nederlands. (Web)schrijfster, auteur van 'Sjeng van Dalsum, nagelaten werk'. Geïnteresseerd in theater, literatuur, kunst, fotografie, muziek, film en reizen.
   Jokezelf schreef:

   Dat blijkt maar weer 😀

 1. Weet je wat ik laatst tegenkwam op internet? Een koor voor mensen die niet kunnen zingen! Nu wil ik nergens bij horen dus een geluk dat het ver buiten mijn regio is. Ik gun elke tachtiger een eigen band (-:

  1. Jokezelf – The Netherlands – Gepensioneerd GZ-psycholoog (NP,) voormalig docente Nederlands. (Web)schrijfster, auteur van 'Sjeng van Dalsum, nagelaten werk'. Geïnteresseerd in theater, literatuur, kunst, fotografie, muziek, film en reizen.
   Jokezelf schreef:

   😂😂😂

Geef een reactieReactie annuleren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

A WordPress.com Website. door Anders Noren.

Omhoog ↑

Mobiele versie afsluiten
%%footer%%