Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Een jaar zwijmelen op zaterdag

ZOZPrecies één jaar geleden startte Marja met haar rubriek Zwijmelen op zaterdag. Tweeënvijftig keer nodigde ze ons uit om muziek met haar te delen die wij het zwijmelen waard vonden. In haar jaaroverzicht staan welgeteld 753 prachtige nummers, gezongen door artiesten als 10 CC, de 3js en ABBA, het hele alfabet langs, variërend van de Beatles, Buddy Holly, De Dijk en John Denver, via Iron Butterfly, Krezip, Michael Jackson, Queen en Shocking Blue tot aan Yan Tiersen, Yiruma, de Zwarte Pieten en deze: みっちりねこマーチ van MitchiriNeko March. Alle nummers, vaak met toelichting en tekst, werden aangeleverd door 36 deelnemers. (een klein rekensommetje leert dat die 36 deelnemers dus gemiddeld elk bijna 21 liedjes aangedragen hebben, waarbij het aantal varieerde van 1 tot 52). Bijna allemaal zijn het unieke nummers (hoewel er toch wel enkele dubbele tussen zitten, maar dat mag de pret niet drukken). Vandaag de drieenvijftigste zwijmelzaterdag en de laatste van het eerste jaar. Mijn bijdrage voor deze week is:

Jan & Kjeld Wennick vormden een Deens banjoduo dat populair was rond 1960. Ze zongen voornamelijk Duitstalige covers van bekende liedjes, maar ze waren vooral bekend van de hit Banjo Boy. Jan was linkshandig en had een linkshandige banjo. Daarom stond hij bij optredens altijd rechts (anders zouden de halzen van de banjo’s elkaar aanstoten).

Ik was helemaal weg van deze jongens en kende het liedje uit mijn hoofd. Ik herinner me een autoritje naar de Waterleidingduinen in de Lelijke Eend van onze buren. Buurman reed, mijn moeder zat naast hem met mijn babyzusje op schoot. Buurvrouw zat achterin, had een van de buurmeisjes op schoot en de andere naast haar en ik zat ook achterin met mijn andere zusje op schoot. Beetje krap, dat dan weer wel, maar heel knus en gezellig. Met zijn vieren blèrden we dit liedje tot de volwassenen er gek van werden. Die zetten dan een ander liedje in, maar zodra zij daarmee klaar waren, begonnen wij weer opnieuw.

Jeden Abend geht er durch die Straßen
In der kleinen Stadt in Tennessee
Und die großen und die kleinen Leute
Singen alle seine Melodie:

Sing ein Lied, sing ein Lied, little Banjo Boy,
Banjo Boy, Banjo Boy
Die Musik, die Musik, little Banjo Boy,
Banjo Boy ist unser Glück.

So ein Sing-sage-dige-dage-ding-dong unterm blauen Himmelzelt
Ist das Sing-sage-dige-dage-ding-dong allerschönste von der Welt!
Sing ein Lied, sing ein Lied, little Banjo Boy, Banjo Boy, Banjo Boy!

[Instrumental]

So ein Sing-sage-dige-dage-ding-dong
Unterm blauen Himmelzelt
Ist das Sing-sage-dige-dage-ding-dong
Allerschönste von der Welt!

Sing ein Lied, sing ein Lied, little Banjo Boy,
Banjo Boy, Banjo Boy.
Sing ein Lied, sing ein Lied, little Banjo Boy,
Banjo Boy, Banjo Boy.
So ein Lied, so ein Lied, little Banjo Boy,
Banjo Boy ist unser Glück.

So ein Sing-sage-dige-dage-ding-dong
Unterm blauen Himmelzelt
Ist das Sing-sage-dige-dage-ding-dong
Allerschönste von der Welt!

Sing ein Lied, sing ein Lied, little Banjo Boy,
Banjo Boy, Banjo Boy.

Delen

15 reacties op “Een jaar zwijmelen op zaterdag

 1. frederiqueswereld1
  16 nov 2013

  In 1960 was ik vijf. Toch komt het bekend voor. Leuke bijdrage.

  Liefs Frederique

 2. gewoonanneke
  16 nov 2013

  Dat vind ik van die leuke dingen om heerlijk mee te zingen. Heb een aantal van die oude nummers in mijn afspeellijsten staan.

 3. minoesjka2
  16 nov 2013

  Het nummer ken ik wel, mijn moeder luisterde graag radio, en vond dit geweldig, maar de beelden had ik nooit gezien, leuk hoor!!

 4. greetjedewit
  16 nov 2013

  Wat leuk, al die cijfertjes! Maar nog leuker vind ik je muziekkeuze, helemaal te gek! Of mag je dat tegenwoordig niet meer zeggen? Wat een ontzettend schattig filmpje van die twee jochies. Ik was destijds tien, dus ik herinner me het nummer goed en kon het ook meezingen. Erg leuk dat je dit geplaatst hebt. Ik heb even genoten!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 16 nov 2013 door in Muziek, Zwoz en getagd als , , , , , , , , , , , .
%d