Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Hava Nagila – laten we gelukkig zijn!

Ik heb een van mijn lievelingsliedjes uitgekozen voor Zwijmelen op Zaterdag van Marja. Het is een feestelijk zwijmel-nummer, zeker gezongen door twee favoriete artiesten uit mijn jeugd; Danny Kaye (wat was die man goed!) en Harry Belafonte (wat was die man mooi en wat had hij een prachtige stem!)

Danny Kaye, Amerikaans acteur, zanger en komiek, leefde van 18 januari 1911 tot 3 maart 1987. Zijn echte naam was David Daniel Kaminski en hij was over de hele wereld bekend als komiek (bron: Wikipedia). Ik kende hem van de Danny Kayeshows en van zijn films die af en toe gedraaid werden op mijn basisschool als er een lerares jarig was. Geweldig vond ik hem. Hij kon best goed zingen, maar maakte er meestal een chaos van door zijn gekke strapatsen.

Harry Belafonte werd geboren op 1 maart 1927 en heette eigenlijk Harold George Bellanfanti, Jr. Zijn bijnaam was  “King of Calypso”, omdat hij de calypsomuziek  internationale bekendheid gaf (bron: Wikipedia). Ik denk dat ook hij over de hele wereld bekend is geweest met zijn fluwelen stem. Andere bekende nummers zijn: Banana Boat song, Island in the Sun, Hole in the Bucket, Matilda, Come Back Liza, Jamaica Farewell, enzovoort enzoverder. Zóveel moois heeft die man gemaakt.

Meer zwijmelen op zaterdag? Kijk bij Rammelaars.

https://youtu.be/t_L1RAVm4js

Delen

17 reacties op “Hava Nagila – laten we gelukkig zijn!

 1. ariadnesdraad
  4 sep 2016

  Deze is subliem !

 2. Novelle
  4 sep 2016

  MOOI!!

 3. tagrijn
  29 aug 2016

  Zijn uitvoering van Island in the Sun en van Waltzing Mathilde is de best there is.

 4. dwarsbongel
  28 aug 2016

  Twee giganten uit mijn vroegere jaren, die ik me niet herinner ooit eerder samen gezien en gehoord te hebben. Twee giganten ook die hun eigen bekendheid ten dienste gesteld hebben van goede doelen voor de mensheid.
  Een heel oude song, waarvan de gebruikelijke tekst relatief jong lijkt te zijn.
  Graag gezien en gehoord!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 27 aug 2016 door in Muziek, Zwoz en getagd als , , , , , , , , , .
%d