Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Hava Nagila – laten we gelukkig zijn!

Ik heb een van mijn lievelingsliedjes uitgekozen voor Zwijmelen op Zaterdag van Marja. Het is een feestelijk zwijmel-nummer, zeker gezongen door twee favoriete artiesten uit mijn jeugd; Danny Kaye (wat was die man goed!) en Harry Belafonte (wat was die man mooi en wat had hij een prachtige stem!)

Danny Kaye, Amerikaans acteur, zanger en komiek, leefde van 18 januari 1911 tot 3 maart 1987. Zijn echte naam was David Daniel Kaminski en hij was over de hele wereld bekend als komiek (bron: Wikipedia). Ik kende hem van de Danny Kayeshows en van zijn films die af en toe gedraaid werden op mijn basisschool als er een lerares jarig was. Geweldig vond ik hem. Hij kon best goed zingen, maar maakte er meestal een chaos van door zijn gekke strapatsen.

Harry Belafonte werd geboren op 1 maart 1927 en heette eigenlijk Harold George Bellanfanti, Jr. Zijn bijnaam was  “King of Calypso”, omdat hij de calypsomuziek  internationale bekendheid gaf (bron: Wikipedia). Ik denk dat ook hij over de hele wereld bekend is geweest met zijn fluwelen stem. Andere bekende nummers zijn: Banana Boat song, Island in the Sun, Hole in the Bucket, Matilda, Come Back Liza, Jamaica Farewell, enzovoort enzoverder. Zóveel moois heeft die man gemaakt.

Meer zwijmelen op zaterdag? Kijk bij Rammelaars.

https://youtu.be/t_L1RAVm4js

Delen

17 reacties op “Hava Nagila – laten we gelukkig zijn!

 1. Appelvrouw
  26 feb 2017

  Even inlopen met muziek luisteren.
  Heerlijk deze!

 2. hennie van ee
  9 sep 2016

  Hier word ik vrolijk van, met een melancholieke ondertoon

 3. EJW
  9 sep 2016

  Twee grootheden. We zijn er mee opgegroeid

 4. Morgaine
  5 sep 2016

  Hey je hebt wel een blog, volgens mij vul jij deze nooit in bij mij, ten minste, heb weleens gekeken maar dan krijg ik alleen de mail, hahaha

  Bij deze!

  X

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 27 aug 2016 door in Muziek, Zwoz en getagd als , , , , , , , , , .