Hellup!!! Writer down.

Ik kan niet meer schrijven. Heb geen invallen, brainwaves of gedachtenspinsels. Geen ideeën. Geen hersenkronkels. Niks lukt. Woorden blijven steken. Zinnen komen niet af. Ik klooi wat op mijn pc. Lees mailtjes. Kijk jaloers naar andermens weblogjes. Maar vind geen inspiratie om daar op in te gaan. Het blijft beperkt tot ‘leuk’, of ‘errug leuk’, of ‘hartstikke leuk’. Daar wordt toch niemand blij van? Dus reageer ik niet. En daar word ik zelf nog veel minder blij van.

Wat te doen?

writersblock

Wat te doen? Toch schrijven? Maar waarover dan? Juist niet schrijven? Maar hoe lang dan?Iets heel anders gaan doen? Maar wat dan? Ik zit met mijn handen in mijn haar. Wat ook niet helpt, want in mijn haar zitten geen woorden en al helemaal geen ideeën. Hooguit roos. En mijn vingers horen op het toetsenbord. Dus zolang mijn handen in mijn haar zitten, kan ik het wel schudden. Schudden. Helpt ook niet. Aan een pruimenboom wel. Dan vallen er pruimen uit. Als het meezit. Maar aan mezelf? Dan gebeurt er gewoon niets. Ja, die roos. Maar geen woorden. Of zinnen. Laat staan ideeën voor een nieuw verhaal. Er komt geen barst uit, terwijl het voorheen allemaal vanzelf ging. Of in ieder geval getriggerd werd door een woord. Of een gedachte. Of een gebeurtenis. Maar nu? Niks. Nada. Noppes. Nul komma nul.

Writersblock dus. Alwéér. Wil ik helemaal niet. Writersblock. Ik wil een deblokkering of een antiblokkade. Een opening waardoor mijn fantasie weer gaan stromen en de verhalen in mijn vingers vloeien om ze eruit te typen.

Dus ik op internet in de hoop daar iets te vinden. Kom ik op een link die me 8 tips belooft om een writersblock te deblokkeren. Web (hahaha, snap je ‘m; Web? Geen tikfout maar een woordspeling), web ik dus ook geen barst aan. Ik bedoel; dat had ik zelf ook allemaal al bedacht. En er komp gewoon he-le-maal niks.

Geen inspiratie?    Denk je los    Vijf tips om writer’s block bestrijden     Vijf tips om writer’s block te doorbreken     Writers block bij bloggers     Weg met die writer’s block     Nooit meer writer’s block    Het writer’s block – geen paniek        Wat nu? 5 tips en 2 adviezen voor terugkeer inspiratie     Het verslaan van de gevreesde writer’s block     Hoe overwin ik mijn writer’s block?    Writer’s block bestaat niet

Maar ja, als het zo gemakkelijk zou zijn ;-))….

Delen

Geef een reactieReactie annuleren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

A WordPress.com Website. door Anders Noren.

Omhoog ↑

Mobiele versie afsluiten
%%footer%%