Het Avontuur zit in jezelf – I – 3 Europa

 

‘Daar ben ik weer. Waar was ik gebleven? O ja, dan heb ik het nog niet eens over de indiaantjes. Het is altijd afwachten met die indiaantjes. Nu willen ze weer meer oliegeld zien. En dan dat militaire geschutter van Correa en Morales over die FARC-rebellen. Populisten zijn het. Een linkse dictatuur is geen haar beter dan een rechtse. Zogenaamd voor het volk. Mag ik een teiltje? Nu gaat Correa in Ecuador weer de belasting verhogen en die lieve mensen hebben het toch al niet zo breed. Kunnen nauwelijks hun eten en brandstof betalen. Komt je dat bekend voor? Ja, maar daar protesteren ze tenminste. Geen wonder dat iedereen daar corrupt is. Je bent als toerist je leven niet zeker. Die brave afritsbroeken met hun aangeharkte tuintjes thuis, denken dat ze Ecuador gezien hebben omdat Paradijs ze in een comfortabele bus door de gevaren loodst. Buitenlandse zaken zegt het ook net: instabiele toestand. Weer overal relletjes en stakinkjes. “Niet doen Antas,” zeiden ze, “Nederlanders beseffen niet half hoe goed ze het in Europa hebben.”

Wat is dat nou Suus? Geen zin meer in Ecuador? Heb ik je weg ge… Je blijft toch liever een beetje dichter bij huis? Oh. Nou, ja, dat kan. Wat wil je dan? Dat weet je niet zo gauw. Nee, maak je geen zorgen. Daar ben ik voor. Wij van Paradijs Avonturen vinden àltijd de perfecte oplossing. Je wilt in ieder geval geheel verzorgd. En zon. Maar geen kanaries en costaatjes. Nee, niet zo van strand en barretjes. Begrijp ik. Een beetje stijl mag ook wel. En voor Kornelis moet er iets te beleven zijn. Ja, geef hem eens ongelijk. Een boek lezen of uit eten gaan, kun je ook thuis doen. Daar hoef je niet voor op reis. Behalve de zon dan, want hier lijkt het wel de zondvloed. Je zou willen dat Noach nog in de buurt was. Want wat een weer weer vandaag hè? Je komt met je goede goed gewoon niet van de weg weg, ha ha ha.

Nee hoor. Je bent me helemaal niet tot last. We maken gewoon een nieuwe afspraak. Kijken we samen naar een zonnig alternatief. Morgen? Even kijken. Tien uur? Dat is goed. Nog even een vraagje: hou je van bloemen en fruit? Ben je dol op. Nee, nergens om, zo maar. Tot morgen dan. Dag Suus.’

 

Afbeelding gemaakt door MabelAmber van Pixabay.com

Het avontuur zit in jezelf wordt een reisfeuilleton langs de afgrond van de liefde
naar een idee van Sjeng van Dalsum.

Hieronder klik je voor eerder en later gepubliceerde afleveringen van
Deel I, Paradijs Avonturenreizen (als ze te lezen zijn, zijn ze gekleurd)
Het DorpEcuador – Europa – TurkijeDe ZuidpoolDe Atlantische oceaanTytsjerksteradielPanama – De wereld

Daarna volgt deel II, Het Volle Leven

Delen

8 gedachten over “Het Avontuur zit in jezelf – I – 3 Europa

Voeg uw reactie toe

 1. Tja, Suus is gewoon niet weerbaar genoeg, ophangen die man eh… de telefoon natuurlijk

   1. rietepietz – Een niet zo piepjonge halfdigibeet die zich met verwondering door het logwereldje beweegt.
    rietepietz schreef:

    Je zet haar zeer geloofwaardig neer, ik krijg een hekel aan haar, 😉 Ik houd niet van die types die over zich laten lopen;-)

    1. rietepietz – Een niet zo piepjonge halfdigibeet die zich met verwondering door het logwereldje beweegt.
     rietepietz schreef:

     Ik houd mijn hart vast ja.

Geef een reactieReactie annuleren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

A WordPress.com Website. door Anders Noren.

Omhoog ↑

Mobiele versie afsluiten
%%footer%%