Hoera, ik ben erfgenaam!

Droevig bericht

Onlangs kreeg ik een mailtje waarin ene Tina Dalum Esq, advocaat èn persoonlijk advocaat van mijn overleden oom, mij vertelde dat ik snel contact met haar moest opnemen.

Ze had een droevig bericht voor me: mijn oom, ingenieur JB, onderdaan van mijn land, was in 2013 omgekomen bij een auto-ongeluk, samen met zijn ‘vrouw, hun vrouw en enige dochter’. Wist ik niks van, ik had geen bericht gehad. Trouwens, had ik überhaupt wel een oom met de initialen JB?

De achternamen van mijn ooms van vaderskant eindigden allemaal met de letter P. Geen flauw idee wat al die ooms voor de kost deden, maar er zat absoluut -zeker weten- geen ingenieur tussen. Ik zal het nog sterker vertellen: deze ooms zijn allemaal ruim voor het jaar 2000 overleden.

De enige broer van mijn moeder, die bij een bank had gewerkt, had GB als initialen. Zou dat hem dan misschien geweest zijn? Dat hij stiekem ingenieur was geworden? En dat de hele familie dat niet wist? Dat zal toch niet? Nee, dat kan niet eens, want GB is ook al in 1989 overleden.

Maar wie weet, heeft mijn opa, ook een GB, een verborgen kind gehad met die initialen. Zou theoretisch kunnen natuurlijk, want mijn opa is in 1948 overleden. Helaas voor Tina, maar gelukkig voor mijn oma, stond deze goede man totaal niet bekend als schuinsmarcheerder, dus kan het ook niet zijn.

Raadsels alom.

Enfin, mevrouw Tina Dalum nam contact met mij op omdat ik de begunstigde/nabestaanden (let op het meervoud) ben van nalatenschapsfondsen ter waarde van maar liefst $3,7 miljoen dollar (zegge: drie komma zeven miljoen!) die mijn geheimzinnige oom in haar land heeft achtergelaten. En nu moet ik natuurlijk heel snel reageren, want anders wordt die rekening inactief verklaard en mogelijk zelfs in beslag genomen!

Hoe ik dat moet doen, vertelt ze er niet bij. Mijn naam, telefoonnummer en mijn adres zijn niet ingevuld, maar nadat ze me de beste wensen wenst, staat er een telefoonnummer, met als landnummer 228.
Dat zoeken we op: het is Togo, een land in Afrika, dat grenst aan Ghana, Burkina Faso en Benin. Zoek ik vervolgens het nummer op (met omgekeerd zoeken), dan is het een mobiel nummer, zonder verdere gegevens.

Afbeelding van Peggy und Marco Lachmann-Anke via Pixabay

Wat denkt zo’n Tina nou eigenlijk? Dat ik helemaal van de pot gerukt ben? Dat ik met de dollartekens in mijn ogen, direct dat nummer ga bellen? Of het mailtje verheugd beantwoord en daar keurig mijn NAW-gegevens ga invullen? Waar ziet ze me voor aan? 

Mailtje van een oplichtersbende in Togo. Niet intrappen!
Delen

28 gedachten over “Hoera, ik ben erfgenaam!

Voeg uw reactie toe

 1. Die berichten zijn een echte plaag geworden. Bij mij worden die zelfs niet meer geopend, ik ruik van tien kilometer afstand dat er fishing achter zit…
  Heel leuke schrijfstijl heb je!

  1. Jokezelf – The Netherlands – Gepensioneerd GZ-psycholoog (NP,) voormalig docente Nederlands. (Web)schrijfster, auteur van 'Sjeng van Dalsum, nagelaten werk'. Geïnteresseerd in theater, literatuur, kunst, fotografie, muziek, film en reizen.
   Jokezelf schreef:

   Ja, ik ben inmiddels ook door de wol geverfd. Mij pakken ze niet meer. Gaat linea recta de prullenbak in. Maar er zijn toch nog steeds mensen die in hun argeloosheid op een link drukken. Want soms zijn ze bedrieglijk echt.
   Dank voor je commentaar op mijn schrijfstijl. Mag ik dat compliment ook aan jou geven? Ook jij schrijft precies zoals ik het leuk vind.

   1. Mijn schat zit mij aan te kijken, en vroeg me net hoe het komt dat ik ineens tien centimeter ben gegroeid van trots 🙂 !

    1. Jokezelf – The Netherlands – Gepensioneerd GZ-psycholoog (NP,) voormalig docente Nederlands. (Web)schrijfster, auteur van 'Sjeng van Dalsum, nagelaten werk'. Geïnteresseerd in theater, literatuur, kunst, fotografie, muziek, film en reizen.
     Jokezelf schreef:

     Da’s mooi 10 cm erbij. Dat scheelt weer bij het krimpen van ouderdom later 😅

Geef een reactieReactie annuleren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

A WordPress.com Website. door Anders Noren.

Omhoog ↑

Mobiele versie afsluiten
%%footer%%