Hoera, ik ben erfgenaam!

Droevig bericht

Onlangs kreeg ik een mailtje waarin ene Tina Dalum Esq, advocaat èn persoonlijk advocaat van mijn overleden oom, mij vertelde dat ik snel contact met haar moest opnemen.

Ze had een droevig bericht voor me: mijn oom, ingenieur JB, onderdaan van mijn land, was in 2013 omgekomen bij een auto-ongeluk, samen met zijn ‘vrouw, hun vrouw en enige dochter’. Wist ik niks van, ik had geen bericht gehad. Trouwens, had ik überhaupt wel een oom met de initialen JB?

De achternamen van mijn ooms van vaderskant eindigden allemaal met de letter P. Geen flauw idee wat al die ooms voor de kost deden, maar er zat absoluut -zeker weten- geen ingenieur tussen. Ik zal het nog sterker vertellen: deze ooms zijn allemaal ruim voor het jaar 2000 overleden.

De enige broer van mijn moeder, die bij een bank had gewerkt, had GB als initialen. Zou dat hem dan misschien geweest zijn? Dat hij stiekem ingenieur was geworden? En dat de hele familie dat niet wist? Dat zal toch niet? Nee, dat kan niet eens, want GB is ook al in 1989 overleden.

Maar wie weet, heeft mijn opa, ook een GB, een verborgen kind gehad met die initialen. Zou theoretisch kunnen natuurlijk, want mijn opa is in 1948 overleden. Helaas voor Tina, maar gelukkig voor mijn oma, stond deze goede man totaal niet bekend als schuinsmarcheerder, dus kan het ook niet zijn.

Raadsels alom.

Enfin, mevrouw Tina Dalum nam contact met mij op omdat ik de begunstigde/nabestaanden (let op het meervoud) ben van nalatenschapsfondsen ter waarde van maar liefst $3,7 miljoen dollar (zegge: drie komma zeven miljoen!) die mijn geheimzinnige oom in haar land heeft achtergelaten. En nu moet ik natuurlijk heel snel reageren, want anders wordt die rekening inactief verklaard en mogelijk zelfs in beslag genomen!

Hoe ik dat moet doen, vertelt ze er niet bij. Mijn naam, telefoonnummer en mijn adres zijn niet ingevuld, maar nadat ze me de beste wensen wenst, staat er een telefoonnummer, met als landnummer 228.
Dat zoeken we op: het is Togo, een land in Afrika, dat grenst aan Ghana, Burkina Faso en Benin. Zoek ik vervolgens het nummer op (met omgekeerd zoeken), dan is het een mobiel nummer, zonder verdere gegevens.

Afbeelding van Peggy und Marco Lachmann-Anke via Pixabay

Wat denkt zo’n Tina nou eigenlijk? Dat ik helemaal van de pot gerukt ben? Dat ik met de dollartekens in mijn ogen, direct dat nummer ga bellen? Of het mailtje verheugd beantwoord en daar keurig mijn NAW-gegevens ga invullen? Waar ziet ze me voor aan? 

Mailtje van een oplichtersbende in Togo. Niet intrappen!
Delen

28 gedachten over “Hoera, ik ben erfgenaam!

Voeg uw reactie toe

 1. Zo kreeg ik ooit mails van een Russische schone die verkering met me wilde. Waarschijnlijk een criminele bende lelijke kerels die me gegevens wilden achterhalen als ik er verder op ingegaan was.

 2. Dit soort mails hollen bij tientallen binnen bij wijze van spreken en helaas zijn er nog steeds mensen die dat geloven en dus handelen…
  Ook waar het vroeger nog zinvol was ‘unsubscribe-acties’ te ondernemen is dat nu juist af te raden omdat het andersom werkt…

  Helaas is er nog steeds veel onduidelijkheid en werken die lui zonder enige vorm van scrupules ook nog eens op ‘angst’ van bepaalde mensen…enige intimidatie en ze hengelen hun vissen alsnog binnen…

  Zelfs tv-reclame is vals.. en veel mensen, van onze (en daarvoor) generatie geloven dat wat de tv verkondigt als waarheid… daar is soms niet tegen te praten helaas… dus dan blijft over, hoe triest ook, ‘die niet luisteren wil moet maar voelen’.

  Gelukkig was jij slimmer!

  1. Ach, weet je ik krijg die mails ook met tientallen binnen en ik haal ze er meteen uit. Als je eenmaal weet hoe ze in elkaar zitten, is het makkelijk, maar nu wilde ik even mijn frustratie kwijt 🤪

 3. Ach, geld maakt niet gelukkig, ik begrijp wel dat je die erfenis afwijst;-) Een jaar of 20geleden kreeg ik ook een brief van een advocaat waarin ik al mede erfgenaam van een ongetrouwde zus van mijn moeder werd genoemd. Het ging wél om een redelijk bedrag maar omdat ik dus véél meer familie bleek te hebben dan ik wist bleef er voor iedere erfgenaam na aftrek van kosten en belasting een paar honderd gulden over. Het leukste van de erfenis was dat er een soort stamboom van alle van alle mijn onbekende broers en zussen van m’n moeder bij zat. De overledenen heb ik wel als kind een paar keer gezien plus één oom, dat er nog 4 andere waren heb ik nooit geweten.

  1. Maar dat was in ieder geval een echte advocaat en het is dan inderdaad hartstikke leuk dat je aan zo’n erfenis een paar onbekende familieleden overhoudt. Dat had ik ook nog eens niet 😆

 4. BAH. Nare Tina.
  Een paar jaar geleden kreeg ik een briefje in de bus, met een foto van mezelf als meisje met staartjes, en een notitiebriefje dat mijn vader 5,5 jaar geleden was doodgegaan. Ik was onterfd en geen recht meer om mijn kindsdeel nog op te eisen (dat kan tot 5 jaar na de dood van de erflater). Bijna… had ik er toch algauw een tonnetje bij kunnen hebben.
  Helaas was dat geen grap van Tina maar van de wet.

  1. Getverderrie Appeltje, dat is wel heel zuur en ontzettend gemeen ook. Ik neem toch aan dat dat briefje niet van de belastingdienst kwam, maar dat dat een persoonlijke rotstreek is geweest van iemand uit jouw omgeving. Heel, heel erg vind ik dat!

   1. Gelukkig heeft de belastingdienst nog geen foto’s van vroeger van me, tenminste dat neem ik aan. Het was van mijn zus, dat kon ik alleen opmaken uit haar postcode want ze had er geen naam op gezet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

A WordPress.com Website. door Anders Noren.

Omhoog ↑