Je moeder op een houtvlot

Wij waren op minisafarie , met een rit van een uur (!!!) op een olifant door het oerwoud, een tochtje stroomafwaarts op een bamboevlot met een smal houten bankje en een shake shakaboom in de karbouwen trek kar. Zien jullie de foto’s van al die activiteiten al voor je? Huilend op een olifant en ik kon er niet meer af! Leuk detail; bij het vertrek werd een foto genomen (ik heb hem gekocht, al was het alleen maar als herinnering hahaha). Gelukkig wende het al na een halfuur en tegen het eind van de rit begon ik het bijna leuk te vinden en voor zowel het vlot als de karbouwentrekkar draaide ik mijn hand niet meer om. Kijk maar; de foto hierbij is genomen op een tussenstopje). Een staaltje flooding van de eerste orde! Moet je helemaal voor naar Thailand om van je angsten af te komen. Toen weer lekker Thais geluncht (alles warm, ook ’s morgens en veel rijst en noedelen). Daarna een orchideeenkwekerij en een vlinderfarmpje voor de broodnodige commerciele afwisseling.
Vandaag hebben we ons Thais laten masseren in de vrouwengevangenis. Jaja, dat is nog eens wat anders dan een beauty salon in Arcen. De vrouwen daar krijgen 180 uur les in full body massage en de laatste drie maanden van hun gevangenschap, beginnen ze in de Spa met hun rehabilitatie. Die meiden gebruiken letterlijk hun hele gewicht op je armen, benen en rug. Rekken en strekken en flink drukken en duwen. Geweldig. Je kunt die massages natuurlijk overal laten doen, maar wij vonden dit wel een leuk idee. Van de gevangenis zelf zie je niets; ja een muur, beschilderd met vrolijke bloemen. En in de wachtruimte ligt een fotoboek met geposeerde kiekjes.
Enfin, ik kan weer alles bewegen. Lief ook, maar door het duwen en trekken, is zijn maag een beetje van streek geraakt, dus die arme ziel heeft nu een pijnlijk middenrif en veel oprispingen.

Komende week zitten we in Chiang Mai, een soort van kleinschaliger en vriendelijker Bangkok; veel rustiger, minder verkeer, vriendelijker mensen, schonere lucht en een avond/nachtmarkt.

Delen

Geef een reactieReactie annuleren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

A WordPress.com Website. door Anders Noren.

Omhoog ↑

Mobiele versie afsluiten
%%footer%%