Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Kamervragen over het kweken van courgettes door amateurs

Het is nog steeds een beetje komkommertijd, dus een berichtje over een giftige courgette sluit daar naadloos op aan; twee weken geleden zijn een 79-jarige Duitser en zijn vrouw na het eten van een door meneer zelf opgekweekte courgette ziek geworden. Beiden kwamen in het ziekenhuis terecht, waar de man overleed. Mevrouw overleefde de aanval van de courgette.

baby op zijn kop

Ik verheug me al op de Kamervragen aan de Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over het overlijden in Duitsland van een 79-jarige man na het eten van een zelf gekweekte courgette uit zijn volkstuin
(ingezonden 25 augustus 2015).

 
1.) Bent u er van op de hoogte dat in Duitsland onlangs een 79 jarige man is overleden na het eten van een zelf gekweekte courgette?

2) Bent u het met mij eens dat ook in Nederland de mogelijkheid bestaat dat 79-jarige oude heren overlijden na het eten van een zelf gekweekte courgette?

3.) Bent u het met mij eens dat de Nederlandse regering een verantwoordelijkheid heeft jegens haar burgers, en 79-jarige hobbytuinders in het bijzonder, in het voorkomen van ontijdig overlijden na het eten van een zelf gekweekte courgette?

4.) Kunt u de garantie geven dat in de toekomst niet meer 79-jarige mannen (of zelfs vrouwen) zullen komen te overlijden na het eten van een zelf gekweekt groenteras?

5.) Vindt u ook niet dat er op korte termijn een commissie moet worden ingesteld die gaat onderzoeken hoe gevaarlijk het eten van zelf gekweekte courgette (en andere groenten) is en die daarna richtlijnen opstelt voor het gezond en veilig kweken van (eigen) gekweekte groente?

 

 

 

Delen

4 reacties op “Kamervragen over het kweken van courgettes door amateurs

 1. Plato
  27 aug 2015

  En dan krijgen we vast ook nog opmerkingen van de heer Wilders die ongetwijfeld zal proberen te bewijzen dat deze situatie wordt veroorzaakt door de Islam en zijn aanhangers.
  (Rutte):
  De geachte afgevaardige Wilders doet nu net alsof hier sprake is van een groentevergiftigend geloof.
  (Wilders):
  Dat is ook zo, mevrouw de voorzitter. Alleen ziet onze grote leider dat weer eens niet.
  (Rutte): hahahaha, heeft u soms ook courgettes op het menu gehad?
  (Wilders): doe toch eens normaal man.
  (Rutte): doe zelf normaal mevrouw de voorzitter.
  (Voorzitter): Heu?

  • Jokezelf
   28 aug 2015

   het is vooral het geloof in eigen kunnen dat hier aangevallen wordt.

 2. Jokezelf
  26 aug 2015

  tja, nieuws is nieuws, ook al gaat het over een courgette 🙂

 3. gewoonanneke
  25 aug 2015
  gewoonanneke

  Ja ik was al blij dat mijn courgettes het niet goed deden dit jaar toen ik dit had gelezen haha en dat is nog echt waar. Kreeg wel mooie bloemen maar geen courgettes. Wat een verhalen he, weet ook niet goed wat ik daar nou weer van moet denken.

Geef een reactieReactie annuleren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 25 aug 2015 door in (Zinnige) onzin en flauwekul, Politiek en samenleving en getagd als , , , , , , , , , .

Navigatie

Mobiele versie afsluiten
%%footer%%