Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Kerstmis in Florida

Hier is dan eindelijk het laatste deel van het vierluik dat ik begon in 2014 over twee vakanties rond het jaar 2000, met een Canadees van Italiaanse afkomst.

Wat vooraf ging, vind je hieronder:
Deel een: Trees had een Canadees
Deel twee: Trees en d’r Canadees in Italië
Deel drie: Florida

Florida was geweldig en vooral het ruimtevaartmuseum Cape Canaveral vond ik een fantastische ervaring; om te beginnen is het een enorm gebied (zoals alles in Amerika meer dan levensgroot is). En in het bezoekerscentrum zijn verschillende tentoonstellingen over heden, verleden en toekomst van de ruimtevaart. Er is ook een film over de lanceringen. En natuurlijk veel winkeltjes met prullaria.

In de Rocket Garden staan meer dan dertig raketten opgesteld. Je kunt hier een nagebouwde spaceshuttle van binnen bekijken en er ligt een van de drie nooit gelanceerde Saturnus V-raketten. De Saturn V is de grootste raket die ooit gemaakt is (tweemaal zo lang als de spaceshuttle) en werd gebruikt om mensen op de maan te zetten.

Vanuit het bezoekerscentrum starten ongeveer twee uur durende rondritten langs alle belangrijke locaties van het complex, waaronder het Vehicle Assembly Building, Mission Control, de Astronaut Training Facility en de Observation Gantry vanwaar je een mooi zicht hebt op de lanceerplatforms.

op Cape Canaveral

Leuk op de foto

Helaas kwam ik van een zeer koude kermis thuis, want het appartementencomplex was slecht onderhouden, het lekte aan alle kanten, het verwarmde zwembad zou “echt, heus, eerlijk waar,” nu heel snel op temperatuur gebracht worden. En bovendien, waren er tornado’s, waardoor we telkens weer naar de benedenverdieping van het complex moesten.

Verder bleek uit zijn paspoort dat meneer, die mij in zijn e-mails had meegedeeld begin 60 te zijn (wat ik in Italië al niet geloofde), vijf jaar ouder was dan mijn vader (die toen al 75 was) en had hij een huishoudster/verzorgster nodig. Hij veronderstelde dat ik dat wel tegen kost en inwoning wilde doen. Duh… niet dus.

Nou ja, lang verhaal kort; het werd drie keer niks. Ik zou zes weken blijven, maar was binnen twee weken weer thuis. Onze relatie, die via de mail zo mooi begon, was voorbij. Maar dat éne liedje vind ik nog steeds heel mooi.

 

Een jaar of wat later trouwde ik met een doodgewone Nederlander -uit een artistiek gezin, dat dan weer wel 😁. Met hem ben ik in 2010, 2011 en 2012 door drie verschillende delen van Amerika gereisd, waaronder ook Florida. En ook die reizen zal ik niet licht vergeten. 

Delen

11 reacties op “Kerstmis in Florida

 1. MelodyK
  25 jul 2023
  MelodyK – Assen – * ~ Wat vandaag (on)mogelijk is, kan morgen (g)een optie (meer) zijn… ~ *

  Het vervolg van de herstart dus 😉

  Nu mooi doorrrrrrrrrrrr

 2. rietepietz
  24 jul 2023
  rietepietz – Een niet zo piepjonge halfdigibeet die zich met verwondering door het logwereldje beweegt.

  De rest van het verhaal was ik ondertussen vergeten. 😉 Maar dit is dan toch een stukje “eind goed al goed”. Er zijn inderdaad nogal wat alleenstaanden, zowel mannen als vrouwen die alleen een relatie zoeken om al dan niet lichamelijk of financieel onder de pannen te zijn.
  En je hébt natuurlijk gelijk, je kunt in zo’n geval óók nog eens geplukt worden.

 3. ferrara
  22 jul 2023
  Ferrara

  Sorry, ik dacht dat er iets was misgegaan. Verwijder mijn tweede reactie maar.

  • Jokezelf
   22 jul 2023
   Jokezelf – The Netherlands – Gepensioneerd GZ-psycholoog (NP,) voormalig docente Nederlands. (Web)schrijfster, auteur van 'Sjeng van Dalsum, nagelaten werk'. Geïnteresseerd in theater, literatuur, kunst, fotografie, muziek, film en reizen.

   Gedaan!

Geef een reactieReactie annuleren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 21 jul 2023 door in Amerika, Persoonlijk, Reizen en getagd als , , , , , .

Navigatie

Mobiele versie afsluiten
%%footer%%