Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Mijn weblog bestaat tien jaar – een terugblik

Dit blog bestaat al tien keer 365 dagen.
In januari 2010 ben ik bij het toenmalige, en al gauw weer opgeheven, web-log.nl (van Sanoma) begonnen met een eigen weblog. Gewoon, om eens te kijken hoe dat zou zijn. De eerste maanden schreef ik bijna niets omdat ik het toen eigenlijk veel te druk had. Maar de tweede helft van het jaar ben ik als een gek aan het bloggen geslagen. Want toen had ik pas tijd om te schrijven.

Vijfhonderd blogs in tien jaar.
Al gauw bleek dat ik dit medium erg leuk vond: in dat eerste jaar schreef ik 75 berichten. Dat zijn er twaalf per maand, oftewel gemiddeld drie per week. Maar dat gemiddelde van drie berichten per week heb ik niet vol kunnen houden, dat is teruggelopen tot gemiddeld een berichtje per week. Toch best nog veel vind ik. In totaal heb ik in die tien jaar dus ongeveer 500 berichten geschreven, waarvan er nog 25 in concept staan omdat ik die nog niet goed genoeg vind.

Wat nog meer?
Behalve het schrijven van die blogberichten, inmiddels op WordPress, heb ik in de afgelopen tien jaar natuurlijk nog meer gedaan. Ik heb gewerkt als psycholoog tot ik, medio 2014, met vervroegd pensioen ben gegaan en fijne reizen zou gaan maken met mijn Lief. Maar helaas mocht dat niet lang duren, want vanaf juni 2015 heb ik gemantelzorgd (mantel gezorgd?) voor mijn echtgenoot, die begin november 2015 overleed. Daarna moest ik de nalatenschap regelen, overleed mijn moeder, nog meer geregel, ben ik verhuisd en heb ik een kunstbiografie over mijn man geschreven.

Het Schooltje van Dik Trom in Etersheim

Eenmaal verhuisd, paste ik een dag per twee weken op mijn pasgeboren kleindochter, stortte ik mij op vrijwilligerswerk: o.a. voor onze onze Vereniging van Eigenaren, rondleidingen geven in het schooltje van Dik Trom en deelnemen aan het nieuw opgezette Kunstgenoten in Beweging (voor en door 60plussers), en probeerde ik mijn conditie op peil te houden door te zwemmen en te fietsen. Eind vorig jaar kreeg ik een nieuwe knie. Ik schrijf momenteel aan een levensverhaal van een goede vriend die een woelig leven achter de rug heeft. Nou ja te veel om op te noemen eigenlijk.

Interessante blogs en sites van anderen.
Via dit blog ben ik terechtgekomen op allerlei leuke en interessante blogs van anderen. Daar lees ik met genoegen de weblogjes van de meest uiteenlopende mensen. Een wisselende collectie van die bloggers vind je onderaan mijn homepage. Eentje wil ik er expliciet uitlichten: de Blogtrommel, sinds 2011 een superfijne site met goede tips en trucs voor zowel de beginnende als de al meer ervaren blogger. Ik heb al jaren veel plezier van de artikelen die Sharp Ben op zijn site met de wereld deelt. 

Gastbloggen.
Via mijn geblog kwam ik ook op sites die gastbloggers zochten. Ook daar heb ik vrolijk aan meegedaan (veel van die sites zijn helaas inmiddels alweer ter ziele) en momenteel blog ik gast op de sites hoe vrouwen denken en hoe ouderen denken. Die sites zijn onderdeel van het grotere geheel Hoe Mensen Denken en je vindt er allerlei leuke en interessante artikelen over van alles en nog wat. Teksten geschreven door vrouwen, mannen, ouderen, gehandicapten en kinderen van alle leeftijden. Er is zelfs een site waar dieren hun gedachten delen.

Kortom: ik vond en vind het nog steeds leuk en ik ga door tot ik geen woorden meer kan vinden. Op het volgende decennium!

Tot slot nog een gezellig liedje!

Delen

19 reacties op “Mijn weblog bestaat tien jaar – een terugblik

 1. levenenwelzijnblog
  5 jan 2020

  Wat leuk en heel veel succes dit jaar. dat we elkaar maar veel bloggend mogen tegen komen.

 2. rietepietz
  4 jan 2020

  Gefeliciteerd met je tweede lustrum. Bloggen is leuk hé! Maar je doet er ook nog heel veel naast, Hulde. En vooral doorgaan natuurlijk!

  • Jokezelf
   5 jan 2020

   Bloggen is hartstikke leuk, maar daar weet jij alles van. Jij doet het ook al heel lang en er trouwens ook nog heel veel naast, waarvoor nog veel meer hulde! Ik hoop dat je het zo lang mogelijk volhoudt.

   • rietepietz
    5 jan 2020

    Klopt, al 14 jaar, voor mij is het , zeker de laatste twee jaar een lijntje met het gewone leven. Dat houdt me op de been, echt waar.

 3. Bertie
  4 jan 2020

  Proficiat! Dat is een taartje waard, ik heb nog wel wat staan.
  Je was een duizendpoot, ik ben zeer onder de indruk.
  Nu het volgende decennium. 😀

  Sanoma had ik ook, een van de fijnste blogtypes en ik heb er heel wat geprobeerd.

  • Jokezelf
   4 jan 2020

   Dank je. Sanoma vond ik ook een van de fijnste blogtypes. Erg jammer dat ze de stekker er hebben uitgetrokken.

 4. AnneMarie
  4 jan 2020

  Wat een tijd alweer. Als het bloggen je pakt kun je er jaren mee doorgaan begrip ik.
  Volhouden, ik lees graag mee.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d