Nootjes op pootjes

De toekomst werd voorgeproefd in Azië

insecten eten

Meer insectenverhalen in zes woorden? Surf naar MarionDriessen.

 

 

(In 2009 was ik op rondreis door Thailand. Ergens op een marktje stond dit kraampje met allerlei soorten gefrituurde insecten, zo uit het handje, zakje of bakje. De Thai vinden dat heel gewoon. Ik heb een gebakken meelwormpje geprobeerd, het zou een nootachtige smaak hebben, maar vanwege mijn kokhalsneigingen en zenuwachtige giechel, heb ik er niets van geproefd. In heel Azië eten ze trouwens alle soorten kruipende en vliegende insecten. En ik denk dat dit verhaal, in de niet zo heel verre toekomst, ook bij ons een vervolg krijgt. In sommige supermarkten zijn ze al te koop. Brrr, ik moet er nog niet aan denken).

 

 

 

 

 

 

Delen

18 gedachten over “Nootjes op pootjes

Voeg uw reactie toe

  1. Ik begin al te hoesten en te proesten als er per ongeluk een vlieg in mijn mond vliegt. Ik zie dat niet echt als lekkernij….

    (Ik had je blog in mijn favoriten staan; gek genoeg kreeg ik al weten een Japanse of chinese website als ik je blog wilde bezoeken. Ik vond je blog terug door via via te surfen en heb ‘m nu op nieuw op geslagen)

    1. Ik ben ook niet gecharmeerd van die beestjes hoor. Gek hoor, dat je – op zoek naar mijn blog – op een Japanse of Chinese website terecht kwam. Ik resideer toch echt al heel mijn leven in Nederland ;-).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

A WordPress.com Website. door Anders Noren.

Omhoog ↑