Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Nootjes op pootjes

De toekomst werd voorgeproefd in Azië

insecten eten

Meer insectenverhalen in zes woorden? Surf naar MarionDriessen.

 

 

(In 2009 was ik op rondreis door Thailand. Ergens op een marktje stond dit kraampje met allerlei soorten gefrituurde insecten, zo uit het handje, zakje of bakje. De Thai vinden dat heel gewoon. Ik heb een gebakken meelwormpje geprobeerd, het zou een nootachtige smaak hebben, maar vanwege mijn kokhalsneigingen en zenuwachtige giechel, heb ik er niets van geproefd. In heel Azië eten ze trouwens alle soorten kruipende en vliegende insecten. En ik denk dat dit verhaal, in de niet zo heel verre toekomst, ook bij ons een vervolg krijgt. In sommige supermarkten zijn ze al te koop. Brrr, ik moet er nog niet aan denken).

 

 

 

 

 

 

Delen

18 reacties op “Nootjes op pootjes

 1. Blog Zonder Naam
  1 dec 2014

  Ik begin al te hoesten en te proesten als er per ongeluk een vlieg in mijn mond vliegt. Ik zie dat niet echt als lekkernij….

  (Ik had je blog in mijn favoriten staan; gek genoeg kreeg ik al weten een Japanse of chinese website als ik je blog wilde bezoeken. Ik vond je blog terug door via via te surfen en heb ‘m nu op nieuw op geslagen)

  • jokezelf
   1 dec 2014

   Ik ben ook niet gecharmeerd van die beestjes hoor. Gek hoor, dat je – op zoek naar mijn blog – op een Japanse of Chinese website terecht kwam. Ik resideer toch echt al heel mijn leven in Nederland ;-).

 2. Nannie
  30 nov 2014

  brrr ik wil geen nootjes op pootjes

 3. jeetjemina
  28 nov 2014

  Inderdaad, hier worden ze ook verkocht. Ik zit er nog niet op te wachten. Als ze mij aangeboden worden, zal ik er wel van proeven. Ben benieuwd!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 26 nov 2014 door in Zes woordenverhalen en getagd als , , , , , , , , , , , .