Onzin en flauwekul

Pijn houdt vaak verband met emoties, maar van de uitleg bij www.gezonder.pw, zakt mijn broek spontaan af. Wat een partij onzin en flauwekul!

Ik heb polyartrose (afname van het kraakbeen in alle gewrichten van het lichaam) en daardoor vaak pijn op verschillende plekken in mijn lijf, maar volgens deze site moet ik mij ernstig zorgen maken over mijn emotionele gemoedstoestand. Want volgens hen ben ik een narcistisch, antisociaal, egocentrisch, egoïstisch, bangelijk, niet geliefd, niet vergevingsgezind en financieel onstabiel persoon zonder enige band met anderen. Ik ben ook nog eens alleenstaand (de horreur!), dus moet ik gaan daten.

Ik vraag u af; waar halen ze het vandaan?? Uit een enorme duim, ben ik bang. Lees maar even mee:

Artrose hand

Knieën; mijn ego is te groot, ik moet bescheidener worden, tijd nemen om anderen te helpen of vrijwilligerswerk te gaan doen.
Heupen; ik ben bang om te bewegen of te veranderen en te voorzichtig als ik een beslissing moet nemen.
Handen; ik reik niet naar anderen, moet dus wat tijd door te brengen met vrienden, en socialiseren.

De pijn in de gewrichten van mijn onderrug betekent dat ik me zorgen maak over geld. Dus moet ik een plan maken om mijn financiële problemen op te lossen om financieel stabiel te worden.
Pijn boven in mijn rug; ik krijg niet genoeg emotionele steun, voel me niet geliefd en ongewenst. Daarbij ben ik ben alleenstaand, dus -huppekee- ga daten.
Schouders; kennelijk draag ik een zware emotionele belasting met me mee. Dus moet ik me richten om die snel op te lossen, en dat allemaal niet mee te slepen in mijn leven.
Tot slot blijkt – vanwege mijn stijve en pijnlijke nek – dat ik mezelf, of anderen, niet gemakkelijk kan vergeven. Daarom moet ik nadenken over de reden waarom ik houd van de mensen om me heen, en een manier vinden om hun fouten te vergeven. ..

………………………****Maar er schijnt licht aan de horizon!****

Want het aardige is dat ik geen pijn heb in mijn ellebogen (joepie!). Ik sta dus niet te stijf en te resistent in het leven. Compromissen overwegen is niet nodig en iets nieuws proberen, hoeft ook al niet. En dat is een zegen, want daardoor hoef ik me niets aan te trekken van wat ik hierboven allemaal op mijn bordje heb gekregen.

>klikopplaatje< echte informatie over artrose

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Delen

19 gedachten over “Onzin en flauwekul

Voeg uw reactie toe

  1. Maar …. ze hebben het niet specifiek over polyartrose op die site, ze hebben het alleen maar over pijn en pijn kan heel veel oorzaken hebben. Bijv. de verkrampte schouders door een verkeerde houding om maar iets te noemen.
    We kunnen inderdaad ook pijn krijgen door psychische zaken, dat doe je in wezen dus onbewust zelf, maar dan nóg zijn deze stellingen én de oplossingen zwaar flauwe kul.

    1. Nee, daar heb je gelijk in; ze hebben het niet specifiek over polyartrose op deze site. Ik heb dat ook alleen maar gebruikt als voorbeeld van hoe een dergelijke uitleg volkomen verkeerd kan overkomen. Want uiteraard kun je pijn door vele oorzaken krijgen, maar als je een verkrampte schouder hebt door een verkeerde houding en je denkt dan dat je een zware emotionele belasting moet oplossen, dan ben je niet verstandig bezig. En inderdaad kunnen psychische zaken ons pijn geven (maagpijn daar hebben ze het niet eens over, hoofdpijn, pijn in je rug), maar dan nog heeft het weinig zin om als je pijn in je knieën hebt, ervan uit te gaan dat dat komt omdat je ego te groot is en je dus maar heel snel vrijwilligerswerk moet gaan doen.

      1. Ben ik helemaal met je eens, ze halen een heleboel dingen door elkaar en komen dan met een “oplossing” die nergens op slaat.

Geef een reactieReactie annuleren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

A WordPress.com Website. door Anders Noren.

Omhoog ↑

Mobiele versie afsluiten
%%footer%%