Ook bij Marente één minuutje voor een betere ZorgCAO

marente button actieDe één minuutactie van de AbvaKabo/FNV was ook bij Marente een groot succes. Veel zorg- medewerk(st)ers droegen de actiebutton en maakten daarmee duidelijk dat zij het huidige onderhandelingsakkoord niet goed genoeg vinden. Zij staan achter de wens van de grootste zorgbond voor een betere CAO in de verpleeg- en verzorgingshuizen en de thuiszorg.

kraaiennestZe willen meer handen aan het bed, een fatsoenlijke salarisverhoging, een lagere werkdruk en meer zekerheid over hun baan. Ook willen zij af van pauzes die verplicht doorgebracht worden op de werkvloer. Een pauze betekent juist dat je even afstand kunt nemen van je werk, waardoor je daarna weer met frisse moed verder kan. Zeker voor zorgmedewerkers is op tijd pauze nemen van groot belang voor het uithoudingsvermogen.

Het kan toch niet zo zijn dat mensen met hart voor de zaak in hun vrije tijd doorwerken omdat er te weinig personeel is, of vanwege de werkdruk na afloop huilend van vermoeidheid naar huis gaan? Tegen dát salaris? De werkgevers moesten zich schamen dat ze het zwaarste werk het slechts belonen.

diny (3)

Delen

7 gedachten over “Ook bij Marente één minuutje voor een betere ZorgCAO

Voeg uw reactie toe

  1. Prima zo’n actie. Mensen die goed werk doen, moeten adequaat worden beloond. Ik weet even niet waar al dat geld vandaan moet komen maar met de juiste bezuinigingen op de juiste plaats is er nog wel wat mogelijk denk ik. Van die bonus van die foute Rabobestuurder kunnen bijvoorbeeld alweer 6 thuiszorgmedewerkers prima leven. En zo voort.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

A WordPress.com Website. door Anders Noren.

Omhoog ↑