Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Ook bij Marente één minuutje voor een betere ZorgCAO

De één minuutactie van de AbvaKabo/FNV was ook bij Marente een groot succes. Veel zorg- medewerk(st)ers droegen de actiebutton en maakten daarmee duidelijk dat zij het huidige onderhandelingsakkoord niet goed genoeg vinden. Zij staan achter de wens van de grootste zorgbond voor een betere CAO in de verpleeg- en verzorgingshuizen en de thuiszorg.

kraaiennestZe willen meer handen aan het bed, een fatsoenlijke salarisverhoging, een lagere werkdruk en meer zekerheid over hun baan. Ook willen zij af van pauzes die verplicht doorgebracht worden op de werkvloer. Een pauze betekent juist dat je even afstand kunt nemen van je werk, waardoor je daarna weer met frisse moed verder kan. Zeker voor zorgmedewerkers is op tijd pauze nemen van groot belang voor het uithoudingsvermogen.

Het kan toch niet zo zijn dat mensen met hart voor de zaak in hun vrije tijd doorwerken omdat er te weinig personeel is, of vanwege de werkdruk na afloop huilend van vermoeidheid naar huis gaan? Tegen dát salaris? De werkgevers moesten zich schamen dat ze het zwaarste werk het slechts belonen.

Delen

7 reacties op “Ook bij Marente één minuutje voor een betere ZorgCAO

  1. Plato
    17 jan 2014

    Prima zo’n actie. Mensen die goed werk doen, moeten adequaat worden beloond. Ik weet even niet waar al dat geld vandaan moet komen maar met de juiste bezuinigingen op de juiste plaats is er nog wel wat mogelijk denk ik. Van die bonus van die foute Rabobestuurder kunnen bijvoorbeeld alweer 6 thuiszorgmedewerkers prima leven. En zo voort.

  2. jokezelf
    11 jan 2014

    Er is in ieder geval nu bereikt dat er voor de thuiszorgmedewerksters een betere CAO is; http://www.fnvvoorzorg.nl/nieuws/2014/1/8/afspraken-abvakabo-fnv-en-btn-over-toekomst-huisho/. Nu verder vechten voor een betere CAO in de verpleeg- en verzorgingshuizen!

Geef een reactieReactie annuleren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 7 jan 2014 door in Zorg en Welzijn en getagd als , , , , , , , , , , , , , .

Navigatie

Mobiele versie afsluiten
%%footer%%