Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Sjeng van Dalsum, nagelaten werk

Na Sjengs overlijden in 2015 kreeg ik de verantwoordelijkheid over de nalatenschap van de Van Dalsums. Ik wist dat Sjeng aan het begin van zijn carrière kunstschilder was geweest, en ik kende ook wat werk, maar werd toch verrast door de hoeveelheid, de veelzijdigheid en de kracht van wat er nog meer boven water kwam. Er waren ook brieven bewaard gebleven waaruit bleek hoe hij kunstenaar was geworden en waardoor zijn carrièreswitch was veroorzaakt. Verder had hij zijn leven lang aantekeningen gemaakt en dagboeken geschreven.

Ik raakte gefascineerd door Sjengs leven en zijn kunst van vóór mijn tijd en gaandeweg ontstond het idee om een fotoboek te maken van een deel van zijn nagelaten werk, met daarin een compacte biografie van zijn kunstzinnige bestaan. Ik vond dat Sjeng een eerbetoon moest krijgen. Toen ik dat eenmaal had besloten en begon te schrijven, kon ik niet meer stoppen met huilen. Schrijven ging dus niet, het rouwproces ging vóór. Maar nu, ruim twee jaar na Sjengs dood, ligt er dan toch een boek van 70 pagina’s met 100 afbeeldingen. De biografie staat vol met citaten uit zijn dagboeken en brieven. Ook eigen herinneringen heb ik verwerkt in de tekst en ik heb gesproken met een aantal goede vrienden die hem beter, of in ieder geval langer dan ik, hebben gekend.

Het boek bevat bijna 100 afbeeldingen van Sjengs schilderijen en tekeningen.

Korte inhoud

Over de auteur

Filmpje!

Boekblog

Bestellen?

Facebookpagina

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Categorieën

Archief

SCHRIJVENDE SENIOREN GEZOCHT: SCHRIJF MEE!

Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Ik schrijf al enige tijd stukjes voor de hoe ouderen denken site en we zijn continu op zoek naar enthousiaste medeschrijvers

Wij zoeken ouderen vanaf ca. 55 jaar die graag vertellen over alle perikelen die zij als ouderen/senioren in onze samenleving meemaken.

Denk jij uit te kunnen leggen hoe wij ouderen denken? Heb je je seniorenhart verpand aan de schrijverij? Vertel jij graag hoe het jou vergaat en wat je meemaakt als oudere in een steeds snellere maatschappij? Heb je een vlotte pen en een goed gevoel voor taal? Doe dan mee op Hoe Ouderen Denken!

Interesse? Mail ons wat recente teksten (zodat we een indruk krijgen van je schrijfstijl) en een korte motivatie:
redactie@hoeouderendenken.nl 

%d bloggers liken dit: