The fabulous fifties

Aardig tijdverdrijf, gevonden op internet. Ach ja, een mens moet wat 😉

Achterhaal de nummer 1 single van je geboorteland in de week dat je werd geboren. Zoek het op YouTube, publiceer en maak je niet druk dat iedereen nu je ware leeftijd weet.

De Nederlandse Hitparade wordt pas bijgehouden vanaf maart 1956, dus ik moest – voor mijn geboortenummer 1 hit – op zoek in de American Billboard Best-Selling Pop Singles hitlijst. Dat was op dat moment: Cry van Johnny Ray & the Four Lads. (in 1982 in het Nederlands gepariodeerd door André van Duin in Als je huilt).

Er waren in mijn geboortejaar in Nederland weliswaar nog geen hitlijsten, maar ik heb toch ook maar even gekeken welke Néderlandse zangers toen populair waren. Op mijn zoektocht stuitte ik op muziekblad Tuney Tunes, wiens de lezers dat jaar Eddy Christiani hadden gekozen tot de meest populaire zanger van dat jaar. Hij bleef bovenaan staan tot 1956. Vijf jaar ongeslagen aan de top. Kom daar nog maar eens om in Nederland.

Andere populaire artiesten waren toen: The RamblersHeleentje van Capelle Orkest Zonder NaamDe Spelbrekers Bob ScholteJan TrompDe Drie Jacksons en De Chico’s.

Ons meidenbandje; hoe we heetten, ben ik vergeten.
Delen

20 gedachten over “The fabulous fifties

Voeg uw reactie toe

 1. Leonard Cohen’s muziek is niet van mijn geboortejaar maar zijn stem klinkt me eindeloos vertrouwd in de oren.
  Helaas ben ik niet naar het live concert dit jaar geweest, iedereen spreekt er euforisch over, of het nou Amsterdam, Gent of Berlijn is.
  Leonard is bijna 78 jaar en als hij niet meer kan optreden dan is er zijn zoon Adam. Luister en geniet van: So Long Marianne…
  http://www.youtube.com/watch?v=ouYEL2sutjY
  Humor en talent een combinatie die hartverwarmend is.

  1. Ik vind Leonard ook fantastisch. Ben niet naar zijn concert geweest, maar ik heb wel zijn nieuwe CD gekocht; Old ideas. Mooi, soms wat saai, maar hij blijft the grand old man! Wist niet van zijn zoon Adam. Leuk. Precies zijn vader qua stem.

 2. ♪♫♪♫♪

  toen ik ongevraagd geboren ben
  zong Johnny Mercer ‘Personality’, destijds een grote hit
  ik ken die zanger niet maar ‘t staat te lezen zwart op wit
  ‘personality’ zit allicht daarom in mijn sterkste gen

  Graag gelezen, Jokezelf.
  Lenjef ☺

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

A WordPress.com Website. door Anders Noren.

Omhoog ↑