Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Uniek boek steunt koffieschenkproject

Dit bijzondere initiatief werd in het leven geroepen door de in 2015 opgerichte stichting ‘Goed doen voor een ander’. Met hun ‘Koffieschenk Buurtprojecten’ brengen tientallen vrijwilligers vreugdemomenten bij ouderen in verzorgingshuizen. Momenten waarin naast koffie drinken, ook veel wordt gepraat, geluisterd en gelachen. Een aantal van deze vreugdemomenten is nu gebundeld in een uniek boek.

Vanuit de behoefte om goed te doen voor een ander, begon oprichter Edward Molkenboer jaren geleden met koffie schenken in verzorgingshuizen. “Veel ouderen hebben behoefte aan gezelschap,” vertelt Molkenboer. “Aan de koffietafel kwamen altijd de prachtigste verhalen naar boven. Leuke anekdotes, maar ook mooie levenswijsheden en -moralen. Het zou eeuwig zonde zijn als deze verhalen verloren zouden gaan. Wij kunnen nog zoveel leren van onze senioren.”

De Koffieschenk Buurtprojecten worden uitgevoerd door vrijwilligers. Om dit in stand te houden en de stichting levend te houden, kwam Molkenboer met idee voor dit boek. Het lukte hem om vijftig personen te vinden, die elk met een oudere ging koffie drinken, om vervolgens hun verhaal vast te leggen.

“Wat kan ik van u leren?” is een unieke verhalenbundel geworden. Vijftig verhalen, verteld door vijftig ouderen, geschreven door vijftig schrijvers, geïllustreerd door vijftig fotografen. Het boek zal alle leeftijden aanspreken; voor de ouderen zullen de verhalen herkenbaar zijn, voor de jongeren een bron van levensinspiratie.

Meer dan honderd vrijwilligers hebben zich belangeloos ingezet voor dit bijzondere naslagwerk, dat in eigen beheer wordt uitgegeven. Meer informatie over de stichting, het boek en alle medewerkers is te vinden op http://www.goeddoenvooreenander.nl

Wat kan ik van u leren? komt uit op 13 december 2017, maar op de website kunt u alvast een pre-order plaatsen. 

Ook ik heb een verhaal geschreven voor het boek en ik ben trots dat ik eraan heb mogen bijdragen. Trots ben ik ook op onze stichting, die eenzaamheid bij ouderen dragelijker maakt.

Help ons helpen en bestel dit boek!

Klik op het plaatje om te bestellen

Klik op het plaatje om te bestellen

 

 

 

Delen

15 reacties op “Uniek boek steunt koffieschenkproject

 1. Regenboogvlinder
  14 nov 2017

  Een mooi initiatief!

 2. rietepietz
  14 nov 2017

  Wat kunnen mensen soms een mooie projecten bedenken! Ik hoop dat het boek een vliegende start maakt.

  • Jokezelf
   14 nov 2017

   Dat hoop ik ook! De man die dit allemaal bedacht heeft, is knetter-enthousiast. daardoor heeft hij zoveel vrijwilligers op de been gekregen.

   • rietepietz
    14 nov 2017

    Met het geheime dagboek van Hendrik Groen als groot succes lijkt de tijd er rijp voor.

    • Jokezelf
     14 nov 2017

     Volgens mij zijn ouderen al jaren een enorm gat in de markt, maar nu begint het echt door te dringen tot de goegemeente. (wel sneu voor alle jongeren trouwens :-))

 3. Matroos Beek
  14 nov 2017

  Wat een mooi intitiatief Joke. En wat leuk dat jouw verhaal is gepubliceerd in het boek!

 4. Melody62
  14 nov 2017

  Wat een prachtig initiatief Joke!
  Wens jullie een grote verkoop toe en veel succes!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d