Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Vijftig – gitfjiv 1: Winter

Het wordt tijd dat ik mij weer aan het bloggen ga wijden. Mijn laatste echte blog dateert van 30 november. En daarvóór kwam er ook al niet meer zoveel uit mijn toestenbord. Voorbij! Klaar! Afgelopen! Geen excuses meer.

Om er weer in te komen, begin ik met een nieuw ideetje van Plato;
vijftig-gitfjiv. In 50 woorden het een beweren, en in 50 woorden het tegendeel.

A. Sneeuw.
Getverderrie, wat is het weer koud vandaag. Grijze lucht, sombere wolken, waterig zonnetje, ijskoude noordoostenwind. Niemand maakt zijn straatje sneeuwvrij. En nu dooit het een beetje, dus ik bagger en glibber door de viezige bruine vertrapte smurrie. Terwijl het gisteren overal nog mooi wit was. Winter! Wie verzint zoiets?

B. Sneeuw
Hè, wat een heerlijk weer. Lekkere koude bries. Toegegeven; een grijze lucht en veel wolken, maar ik zie daar warempel een waterig zonnetje doorheen piepen. Jammer, het dooit al een beetje. Ik hoop dat het gauw weer gaat vriezen en sneeuwen. Dan zien de straten er meteen weer fris uit.vijftig-vijftig

Óók meedoen?                                  > klik op het plaatje>>>>

 

Delen

25 reacties op “Vijftig – gitfjiv 1: Winter

 1. Caroline
  20 jan 2013

  Leuk dat je weer terug bent!

  • jokezelf
   23 jan 2013

   Dankjewel Caroline.

 2. Rianne
  20 jan 2013

  Leuke vijftig! En herkenbaar. De ene dag ben ik A maar ik switch net zo makkelijk naar B.

 3. Melody
  20 jan 2013

  😉 deze invullling laat mij glimlachen….alles wat je in a beschrijft is hier aanwezig op de sneeuw na dus ik ga vrijelijk naar buiten. B is wat mij gevoelsmatig meer ligt maar zodra er daadwerkelijk sneeuw ligt durf ik buiten niet te lopen, dat dan weer wel.

  Fijne zondag !

  • jokezelf
   23 jan 2013

   Ligt er intussen al sneeuw bij jullie?

   • ♫ Mel☺dy ♫
    2 feb 2013

    Sorry voor mijn late reactie terug, had jouw reactie gemist.

    Als ik het me goed herinner lag er sneeuw bij ons in het weekend voordat jij je reactie schreef… inmiddels al lang weer weg ook.
    Zolang heeft het hier niet gelegen, amper een week.

    Fijn weekend.

 4. platoonline
  20 jan 2013

  Tja, op verzoek van Maria wandelden wij vandaag door domein Kiewit, Hasselt. Sneeuw, ijs, natuurschoon maar vooral: ijzige kou. Ik wilde maar een ding, nee twee: hete soep en een warme kachel. Gelukkig kwam dat er van na de wandeling. Later dacht ik: wat ben ik toch een watje geworden.

  Nu zit ik veilig aan de pc en lees jouw stukje. En ik KRIJG het me toch koud. Maar het was dan ook ijzig goed geschreven. Hulde en veel succes met je nieuwe start hier. De link staat er. En ik ga er nu bij liggen onder de warme dekens.

  • jokezelf
   20 jan 2013

   Ik wandel ook, maar dan op speciaal verzoek van mijn echtgenoot, want die vindt die besneeuwde duinen zo prachtig. Is het ook, maar het is óók koud. En de thee met iets lekkers erna is een goede motivatie (net als het feit dat het goed voor mijn lijf is, maar ja als het zo koud is…).

Reacties zijn gesloten.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 19 jan 2013 door in Humor, Natuur en milieu, Psychologie en getagd als , , , , , , , , , , .
%d