Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Vormen – 6 woorden met beeld

Kunstmatige intelligentie vormt robots tot mensen

robot-3010309_1280pixabay

Foto van Pixabay

Zes woorden met beeld is gestart op 16 april 2011 bij mijzelf en is sinds 21 februari 2013 overgenomen door Marion. Het is een schrijfuitdaging naar het superkorte verhaal van Ernest Hemingway: “For sale, baby shoes, never worn”. In die zes woorden lees je een dramatische roman: iemand verwacht een kind, koopt alvast babyschoentjes, maar krijgt een miskraam, of het kind wordt doodgeboren. Ik heb daar een afbeelding aan toegevoegd, omdat ik dat leuk vond. Marion nam het stokje na twee jaar van mij over omdat ik het te druk kreeg om elke twee weken een thema te verzinnen. Zij voegde er een uitgebreide beschrijving van het thema aan toe. En zo af en toe doe ik weer eens mee, zoals nu.

Wil  je ook meedoen? Dit zijn de spelregels: Kijk bij Marion voor het thema van die week. Schrijf daar een verhaal over in slechts zes woorden. Laat je inspireren door een foto of afbeelding of bedenk eerst zes woorden en maak/zoek daar een foto bij. Publiceer je verhaal op je eigen site/blog en zet een link ernaar onder het thema bij Marion, zodat de andere deelnemers het ook kunnen lezen.
Delen

14 reacties op “Vormen – 6 woorden met beeld

 1. karlienvh
  25 mei 2018

  Knappe invulling van de opdracht.

  (Dat verhaal van Hemingway interpreteer ik trouwens altijd als: het kind was de schoenen ontgroeid voor het zijn eerste stapjes zette omdat zijn ouders een wonderkind verwachtten, maar het kan natuurlijk ook dramatischer zijn)

  • Jokezelf
   2 jun 2018

   Dat kan inderdaad ook :-), veel minder dramatisch en heel erg invoelbaar als ik kijk naar mijn omgeving.

 2. Villasappho
  25 mei 2018

  Goed gevonden!

 3. rietepietz
  22 mei 2018

  En de “mensen” en ‘robots” zijn in deze zin zelfs nog uitwisselbaar.

 4. Sjoerd
  21 mei 2018

  Ik vind het een waardevolle aanvulling op vormen, maar worden wij geen robots van de maatschappij.

  • Jokezelf
   22 mei 2018

   Je hebt gelijk: in feite zijn wij inmiddels al robots van de maatschappij, dus alleen ons innerlijk hoeft nog vervangen te worden door kunstmatige intelligentie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d