Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Vormen – 6 woorden met beeld

Kunstmatige intelligentie vormt robots tot mensen

robot-3010309_1280pixabay

Foto van Pixabay

Zes woorden met beeld is gestart op 16 april 2011 bij mijzelf en is sinds 21 februari 2013 overgenomen door Marion. Het is een schrijfuitdaging naar het superkorte verhaal van Ernest Hemingway: “For sale, baby shoes, never worn”. In die zes woorden lees je een dramatische roman: iemand verwacht een kind, koopt alvast babyschoentjes, maar krijgt een miskraam, of het kind wordt doodgeboren. Ik heb daar een afbeelding aan toegevoegd, omdat ik dat leuk vond. Marion nam het stokje na twee jaar van mij over omdat ik het te druk kreeg om elke twee weken een thema te verzinnen. Zij voegde er een uitgebreide beschrijving van het thema aan toe. En zo af en toe doe ik weer eens mee, zoals nu.

Wil  je ook meedoen? Dit zijn de spelregels: Kijk bij Marion voor het thema van die week. Schrijf daar een verhaal over in slechts zes woorden. Laat je inspireren door een foto of afbeelding of bedenk eerst zes woorden en maak/zoek daar een foto bij. Publiceer je verhaal op je eigen site/blog en zet een link ernaar onder het thema bij Marion, zodat de andere deelnemers het ook kunnen lezen.
Delen

14 reacties op “Vormen – 6 woorden met beeld

 1. Marion Driessen
  29 mei 2018

  En wat ben ik blij dat je weer meedoet, Joke! 😀
  Je schreef een futuristisch verhaal… maar ook weer niet. KI wordt steeds vaker toegepast en SF verhalen dreigen waarheid te worden. Laten we hopen dat ze ons nooit overnemen!

  • Jokezelf
   2 jun 2018

   Ik hoop ook dat het nooit zo ver komt, maar de wetenschap gaat als een speer. Als je George Orwell’s 1984 leest, zijn we er al dichtbij: Big Brother is watching us everywhere.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d