Vroeger … oma vertelt

juffrouw toos van de lekkere luchten
Juffrouw Toos van de lekkere luchten

.

heus; vroeger was reclame stukken leuker!

Geschreven voor de serie Verbeeld een Verhaal in Zes Woorden van Doldriest.  Schrijf een verhaal over RECLAME in slechts zes woorden. Laat je inspireren door een foto of afbeelding en schrijf daar je verhaal bij. Of bedenk eerst zes woorden en maak/zoek dan een foto.

Delen

17 gedachten over “Vroeger … oma vertelt

Voeg uw reactie toe

  1. Nee Margo, jij bent van harte welkom, maar omdat ik soms wat rare reacties krijg die ik niet op mijn blog wil hebben, kan ik elke eerste reactie van iemand die nog nooit op mijn blog heeft gereageerd, eerst bekijken voordat ik hem toelaat. Daarna kun je zonder meer reageren op alles wat ik schrijf. Sorry dat het zo moet, maar internet blijft een wat eigenaardig fenomeen op dat punt.

   1. Helemaal prima hoor! Zo doe ik het ook! 🙂
    Maar meestal krijg je dan een melding, en nu zag ik niks. Maar even later toch weer wel. Kan ook zijn dat ik het niet zag omdat bij jou de laatste reacties bovenaan staan en bij mij onderaan. 🙂

 1. Nou weet je wat het verschil is? Reclamefilmpjes waren vroeger meestal gewoon verhalender. Je had n mini-verhaalstructuur met een hoofdpersoon die bv ergens zijn best voor moest doen etc. Begin-Midden-Eind enzo. Nu is vaak de vertrouwde verhaallijn losgelaten en moet je plaatjes kijken. Geniaal in opbouw/timing. Als de ouderwetse verhaalstructuur loslaat, wordt t misschien wel net zo leuk om te kijken als voorheen. Hoewel ik als dramadocente absoluut iets met die vertrouwde lijn heb. Maar hem soms los te laten, levert ook weer wat verrassends op 🙂

  1. Daar heb je een punt Nora, maar ik ben niet zo’n beeldlezer helaas.En de hele wereld is aan verbeelding onderhevig. Niet erg, maar verhaal en tekst moeten toch niet vergeten worden (sprak zij egoïstisch). Ik was bijvoorbeeld zaterdag in de bibliotheek en daar is tekst van wat waar staat vervangen door plaatjes op de ruggen van de boeken. Bovendien is alles nog een keer verkleuterd ook; voedingsleer heet bijvoorbeeld eten en drinken en heeft een plaatje van lepel mes en vork. Vervolgens staat dan niet naast de kasten waar je eten en drinken kunt vinden, dus je loopt de hele ruimte door opzoek naar die gezellige plaatjes van een bestekje. Heel effectief natuurlijk, want je komt nog eens ergens ;-), maar ik heb me kleurendoof gezocht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

A WordPress.com Website. door Anders Noren.

Omhoog ↑