Wat is de betekenis van de Sunshine Award?

Kettingbrief?
Technisch gesproken lijkt de ‘Sunshine Award’ op de kettingbrieven, die je vroeger via gewone post, en later via sms en e-mail kreeg. Het enige verschil is dat er niet wordt gedreigd met ’pech voor de komende 200 jaar,’ of ‘zwermen vliegen die op u zullen neerdalen’, als je de brief of de sms niet aan zeven of meer mensen toestuurt binnen even zoveel dagen. Die gooide ik altijd meteen weg (tja, sorry). Via internet heet het ook wel een ‘meme’, iets dat zich als een virus verspreidt. En een virus is altijd vervelend.

Nadelen?
Blogvervuiling door een hausse aan nominaties en telkens andere lijstjes met vragen waar je op moet antwoorden. Veel blogs met ongeveer dezelfde teksten en leesmoeheid bij bloglezers.

Voordelen?
Aan de andere kant kun je met zo’n Award andere netwerken aanboren, waardoor je mogelijk meer verkeer, backlinks en lezers naar je blog trekt. Je kunt er nieuwe blogs mee ontdekken en nieuwe online vrienden maken. Je zou het kunnen beschouwen als netwerken in het gewone dagelijkse leven, of als marketing voor je blog. En je kunt ernaar kijken als een virtueel ‘compliment’ dat je kunt doorgeven aan andere bloggers. En tot slot hoef je voor een blog als dit, niet te zoeken naar ideeën, maar kun je gewoon alleen praten over de Sunshine Award (zoals ik nu).

Regels
Deze online ‘Awards’ bestaan al meer dan vijf jaar en hebben een eigen set regels. Ze lijken vrij constant, maar veranderen na verloop van tijd hier en daar een beetje. Het aantal gevraagde taken varieert van 5-13. Soms moet je vragen beantwoorden, een andere keer mag je zelf iets bedenken, maar altijd moet je anderen aanwijzen die vervolgens hetzelfde moeten doen. Terwijl ik juist denk; een Award, een prijs dus, geef je en daar mag de winnaar dan gewoon trots op zijn.

Tot slot
De Sunshine Award kan zijn wat je wilt; een onschadelijk ‘schouderklopje’ om andere bloggers te laten weten dat ze goed werk verrichten, een soort van online netwerken, of toch een kettingbrief. In ieder geval dank ik Sharp Ben voor mijn nominatie en omdat ik het stiekem toch wel leuk vind om iets over mijzelf te vertellen, hieronder – voor degene die het interesseert – wat antwoorden op vragen die eerder langs zijn gekomen in andere stokjes waar ik niet aan heb meegedaan. Het grootste deel heb ik (nog?) niet beantwoord.

 

Vragen en antwoorden

 1. Hoe ontspan jij je het liefst? Met een boek of de krant op de bank – of gewoon slapen, ook erg lekker!
 2. Wat is je favoriete dessert? IJs natuurlijk!
 3. Heb je kinderen? Ik heb een vrijgezelle zoon van 36 en een getrouwde dochter van 34.
 4. Wat is je grootste irritatie? Kettingbrieven (grapje). Het verhullende politieke spraakgebruik van tegenwoordig.
 5. Waar ben je geboren? Amsterdam.
 6. Naar welke landen ben je ooit gereisd? O.a. Amerika, Thailand, Portugal, Griekenland, Rusland, Luxemburg, Frankrijk, Italië, Spanje, Madeira, toenmalig Joegoslavië, Duitsland, België.
 7. Hoeveel boeken lees je in een jaar? Tot een half jaar geleden; 4 – alleen op vakantie. Nu; 30 of zo.
 8. Wat is je favoriete tv-serie? De Engelse Shameless, Monk, Perception, Downton Abbey en nog veel meer. Ik kan niet kiezen.
 9. Hoe heet je, hoe oud ben je en in welke levensfase zit je? Ik heet Joke, ik ben 62 en ik ben getrouwd.
 10. Wat vind je de lekkerste stamppot? Zuurkool
 11. Wat is je favoriete ontbijt? Sinaasappel, boterham met kaas, thee.
 12. Koken of afhalen? Vooral koken, maar af en toe een maaltijd van de Toko vind ik niet te versmaden.
 13. Wat is je favoriete kleur? Rood.
 14. Lees je een krant, zo ja welke? Ja, de NRC.
 15. Heb je huisdieren? Nee.
 16. Noem eens één ding waarzonder je niet kunt leven?  Muziek.
 17. Wat heb je liever, geen junkfood of een jaar geen televisie? Ik houd best wel van een patatje, een hamburger of een kroket, maar verder heb ik niks met junkfood, en de tv wil ik toch wel graag houden.
 18. Tel je de treden als je een trap op of afloopt? Ja, altijd. Ik tel zelfs het aantal halen dat ik moet doen om mijn vouwgordijn open of dicht te maken (categorie – onnutte bezigheden).
 19. Heb je ooit in de bosjes geplast? Ja natuurlijk, wie niet?
 20. Verdien je geld met bloggen? Nee, het is puur een hobby.

Terug naar Geen Emmy, wel een Sunshine Blogger Award.
Verder naar Onbeantwoorde Vragen

Delen

Een gedachte over “Wat is de betekenis van de Sunshine Award?

Voeg uw reactie toe

Geef een reactieReactie annuleren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

A WordPress.com Website. door Anders Noren.

Omhoog ↑

Mobiele versie afsluiten
%%footer%%