Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Wat kan ik van u leren?

Vijftig schrijvers, één vraag aan onze ouderen… wat kan ik van u leren?

Anja van Gennep (het linkermeisje op de foto uit 1944) is nu 88 jaar oud, komt oorspronkelijk uit Amsterdam en woont tegenwoordig in Purmerend. Ik heb haar geïnterviewd voor een boek waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. Het waren inspirerende gesprekken met een hartelijke, eigenzinnige en kordate vrouw die veel te vertellen had over het leven dat zij heeft geleid.

Ook ik heb aan haar de vraag gesteld; wat kan ik van u leren? Daar was zij kort over; “niet veel denk ik, want wij hebben ook maar wat gedaan, net als iedereen“, om daarna toch een aantal bruikbare tips en adviezen te geven.

Coördinatoren, vormgevers, schrijvers en fotografen hebben, geheel belangeloos, hun talent gedoneerd voor dit boek. De opbrengst gaat namelijk naar de Koffieschenk Buurtprojecten, dat is bedacht door Edward Molkenboer die de Stichting goed doen voor een ander heeft opgericht. Met de aanschaf van dit boek draag je bij aan het verminderen van eenzaamheid onder ouderen.

Het boek wordt op 13 december gepresenteerd, maar is nu al te koop voor € 17,95 via de Stichting goed doen voor een ander.

Delen

11 reacties op “Wat kan ik van u leren?

 1. Regenboogvlinder
  3 nov 2017

  Wat bijzonder dat je daar aan mee hebt gedaan!
  Van veel ouderen kunnen wij denk ik leren dat je het leven moet nemen zoals het komt. Wat die vorige generaties niet te verstouwen hebben gehad was niet niks.

 2. gewoonanneke
  1 nov 2017

  Wat een mooi initiatief en wat leuk dat je er aan meegewerkt heb. Succes met de verkoop er van voor het goede doel.

 3. Kakel
  1 nov 2017

  Heel mooi initiatief. Lijkt een beetje op het boek “Neem een geit” van Claudia de Breij. Maar dat doet er niet toe.
  Wat leuk dat jij ook een schrijvers-rol hebt vervuld! Een hele eer, hoor.
  Groetjes Kakel

  • Jokezelf
   2 nov 2017

   Ben het helemaal met je eens; de initiatiefnemer heeft naar aanleiding van ‘neem een geit’ zelfs aan Claudia de Brey gevraagd of zij ook een stukje wilde schrijven. Verder vind ik persoonlijk de titel niet zo lekker ‘bekken’ (‘neem een geit’ vind ik aansprekender), maar daar heb ik helaas geen invloed op.

 4. rietepietz
  1 nov 2017

  O ja, van ouderen valt best wel iets te leren maar in grote lijnen moet iedereen toch z’n eigen fouten maken om het beste uit het leven te halen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d