Zelfcensuur


De opdracht was; laat je zelfcensuur voor één keer in het foedraal en praat vandaag openlijk over de dingen die je normaal verborgen houdt en waarvan je vindt dat niemand daar iets mee nodig heeft. Ik heb er serieus over nagedacht, dames van de Wijvenweek, maar ik heb toch maar besloten om te handhaven wat ik aan zelfcensuur heb. Mogelijk zijn veel zaken over mij interessant voor anderen, maar je weet nooit wie het leest of wie ermee aan de haal kan gaan. Het is mij één keer overkomen dat een foto in verkeerde handen is gevallen. Een beetje manipuleren was vervolgens voldoende om die foto met een grote lasterbrief naar iedereen in mijn omgeving toe te sturen; familie, buren, mijn werk. Heel vervelend allemaal en ik heb daar – jaren later – nog steeds psychisch last van.
Dus mijn motto is; je moet jezelf op internet gedegen censureren, want voor je het weet, loop je tegen een onverlaat met verkeerde bedoelingen aan. Wat ik op internet deel met degenen die mijn blogs lezen, moet voldoende zijn. Dus helaas dames van de Wijvenweek 2012; ik ga niet meer tipjes van welke sluiers dan ook oplichten. En ik raad alle deelnemers aan om dat ook niet te doen (en – voor zover je het al wel hebt gedaan, want ik schrijf deze post twee dagen later dan bedoeld – hoop ik dat je het walletje een beetje bij het schuurtje hebt gehouden).

Delen

8 gedachten over “Zelfcensuur

Voeg uw reactie toe

  1. Hoe ondoorzichtig ik soms probeer te schrijven over sommige dingen…het wordt toch aangevoeld (maar dit gaat over iets anders)….:)
    Er zijn voldoende ‘creeps’ of asp’ers (geen politieke partij) op het wereldwijdwespennest maar ik wil me niet laten overheersen door deze gekken en blijf gewoon mezelf. Open en eerlijk met zelfcensuur…dat zit ingebakken…Als iemand kwaad wil vindt hij toch wel een weg…..maar het zegt alles over die ander…..en niets over jou….

  2. En wat je gelijk hebt, Joke. Noem niet eens ooit je volledige naam op internet, want alles is op te zoeken. En dat geldt voor iedereen, of je nu een wijf bent of een kerel. Ik heb ook zo’n slechte ervaring opgedaan met enige onverlaten en mijn lesje ook al geleerd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

A WordPress.com Website. door Anders Noren.

Omhoog ↑