Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Wijvenweek?

Van maandag 12 tot en met zondag 18 maart woedt in ons buurland België voor de tweede keer een Wijvenweek.

In 2008, bij de uitreiking van de bwards (de belgische blog awards – inmiddels ter ziele) bleek dat twee van de drie hoogste vermeldingen naar vrouwen gingen. Meteen werd er geschamperd dat die blogs voornamelijk gingen over vrouwendingen, maar volgens de dames zelf was dat absoluut niet het geval. Er werd over van alles geblogd waar de heren óók over blogden. De dames waren gewoon béter. Daarom besloot een aantal vrouwen om eens een week lang te laten zien hoe ver ze konden gaan in dat roze, in bloggen over vrouwendingen. Wijvenweek was geboren en de vrouwelijkste week ooit in blogland werd een groot succes, met meer dan honderd deelnemende blogs.

Nu komt er dus weer zo’n wijvenweek. Deze keer niet over de glamour, maar over wat daaronder zit. Het hoofdthema is “maskers af”. Want kennelijk wordt er (te) veel geblogd over de glamoureuze kant van het leven. Vaak beschreven onderwerpen zijn onze perfecte en fotogenieke (klein)kinderen, onze geliefde huisdieren, ons fantastisch stijlgevoel, onze geweldige vakanties en ons als een geoliede motor lopend gezin. Behalve dus tijdens deze wijvenweek. Dan gaat het over wat er echt met ons aan de hand is.

De dagthema’s zijn:
Maandag 12 maart – Beautyqueen in het diepst van mijn gedachten.
Dinsdag 13 maart – Guilty pleasures en kleine kantjes.
Woensdag 14 maart – Moh, kijkt nu. We zitten hier met een mening.
Donderdag 15 maart – Dromendag.
Vrijdag 16 maart – Zelfscensuur.
Zaterdag 17 maart – Het multitaskende superwijf.

Ik weet niet of het gaat lukken, maar ik ga deze week zeker een poging wagen om te variëren op een of meer van deze ‘maskers af’ thema’s.

Update: helaas is de website opgeheven en vind je artikeltjes van de wijvenweek alleen nog hier en daar op internet met #wijvenweek

Delen

11 reacties op “Wijvenweek?

 1. gewoonanneke
  11 mrt 2012

  O wat een leuk idee, ben benieuwd naar de verhalen er over.

 2. Marja
  11 mrt 2012

  Succes. Ik ben benieuwd naar je verhalen.

 3. staart in grun
  11 mrt 2012

  @ Joke: ik weet het wel. Het is de punt in mijn e-mailadres. Daar maakt wordpress een punt van. De laatste is met een e-mailadres zonder punt. Dan is het geen punt :-]

 4. jokezelf
  11 mrt 2012

  Hoi Staart, je reacties zijn alledrie blijven hangen in de wachtruimte. Waarom weet ik niet, want je hebt toch al eerder gereageerd hier. Nou ja, ik heb ze goedgekeurd en nu is alles weer goed, maar drie dezelfde reacties is wat veel van het goede ;-), dus de laatste twee heb ik maar verwijderd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 10 mrt 2012 door in Humor en getagd als , , , , , , , , , , , , , , , .
%d