Zes woorden met beeld, alle thema’s

Lang geleden vroeg een journalist aan de wereldberoemde schrijver Ernest Hemingway wat zijn kortste verhaal verhaal was. Hij dacht even na en zei toen, “for sale, baby shoes, never worn“. En daarmee was de six word story geboren was. Sindsdien proberen schrijvers over de hele wereld ook zulke superkorte verhalen te schrijven, met wisselend succes. Het gaat namelijk niet om zomaar zes woorden, maar er moet een complete geschiedenis in zitten, een drama, of een handeling. Kortom in die zes woorden vinden we een compleet verhaal terug. Ook hier schrijven wij iedere veertien dagen een six word story, of – in goed Nederlands – een zes woorden verhaal. Om het verhaal te vervolmaken, zoeken we er een illustratie bij; vandaar zes woorden met beeld.

Iedere twee weken bedenk ik een nieuw thema waarover je een zes woordenverhaal moet schrijven. De illustratie die je erbij doet, moet natuurlijk op dat verhaal slaan. Je vindt de nieuwe uitdaging op zondag om de twee weken bovenaan mijn blog waar hij anderhalve week blijft staan.

Wat moet je doen? Schrijf een compleet verhaal in precies zes woorden over het thema en doe er een illustratie bij. Dat mag een foto zijn, of een tekening, een cartoon, of wat je maar bedenken kunt, als het maar op je verhaal slaat. Zet je verhaal in je eigen blog of op je site, en plaats de link in het reactieformulier onder het nieuwe thema. Ik zorg dan dat je in het themablog wordt vermeld.

Het huidige thema is:    WINTERVERHAAL

Wil je zes woorden verhalen over eerdere thema’s lezen?
Klik dan op AFGELOPEN – VENSTER – SPANNING  – STREEKROMAN – BLOGGENKUNST,  ONTMOETING , GROOT VERDRIET,
OUD(er) WORDEN , VERHUIZENKONINKLIJK, VREEMD, KERSTVERHAALVRIJ THEMA, CHICK LIT

Delen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

A WordPress.com Website. door Anders Noren.

Omhoog ↑