ZWOZ -Joan Baez Donna Donna

 

Joan Baez 1966, bron wiki commons.

Joan Baez (1941) is voor mij de personificatie van de protestgeneratie en vooral van Woodstock (1969). Helemaal mijn tijd. Ze zong vaak met Bob Dylan (1941), eveneens een protestzanger uit die tijd. Dit lied, Donna Donna, was – voor zover ik het mij herinner – zo ongeveer het eerste wat ik van haar hoorde. Het stamt uit 1960 en ik krijg nog steeds kippenvel als ik het hoor.

 

***

In 2018 zong ze het nog eens in Berlijn. Minstens zo mooi. In februari 2019 gaf ze het allerlaatste concert van haar afscheidstournee in Carré, Amsterdam. Het zingen begon haar teveel moeite te kosten (Trouw, 5 februari 2019).

***
Nog meer zwijmelen op zaterdag? Luisteren of zelf meedoen? Kijk dan bij Iris Papillo
Delen

11 gedachten over “ZWOZ -Joan Baez Donna Donna

Voeg uw reactie toe

  1. Ik krijg zo’n beetje per dag wel `n stuk of drie nieuwe bloggers en die willen dat ik hun lees . . . Voor de duizenste keer: Ik blog dus voor me zuster in Sylt, zij vindt dat ik professioneel schrijf en fotografeer. Verder hou ik het netjes & keurig, maar kan het allemaal niet meer aan.
    Dus, negeer ik alles anders kan ik Mieppie nog niet eens iets te eten geven. Sorry Joke! * http://www.friedabblog.wordpress.com * Amsterdam, 18 juli 2019 * Liefs van Elfriede!

    1. Lieve Elfriede, je hoeft mijn blog niet te lezen hoor. Ik ben jouw blog toevallig tegengekomen en heb even gewoon even ergens op gereageerd, meer niet.

  2. Uiteraard weet ik wie Joan Baez is en sommige van haar songs, maar ze is bij mij toch een beetje onderbelicht gebleven tussen alles wat er toen gemaakt werd en mijn smaak die zich nog verder ontwikkelen moest…
    Fijn om haar weer eens te horen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

A WordPress.com Website. door Anders Noren.

Omhoog ↑