Oh, la jolie rivière!

Waar het hart vol van is, loopt het blog van over. Dat blijkt maar weer  uit mijn laatste berichten. En dat blijft nog een paar weken zo, want ik doe letterlijk niets anders meer dan mij bezig houden met de kunstbiografie over Sjeng, met de bijbehorende tentoonstelling, met de persberichten, met de uitnodigingen en nog zo het een en ander.

Gisteren, na de tiende pdf-proef van Sjeng van Dalsum, nagelaten werk, ging het sein op groen: er komt nu een echte proefdruk. Eind van de week heb ik een heus boek in handen en als ik daar mijn akkoord aan geef, gaan de persen ratelen!

Daarom nu, gewoon voor de leut, twee pagina’s uit het boek.

Links een affiche die Sjeng schilderde voor een van zijn tentoonstellingen in Pertuis en rechts een klein stukje over een van de reizen die Sjeng en Agnes maakten door hun geliefde Frankrijk. Ze spraken allebei geen woord Frans en gebruikten handen en voeten om duidelijk te maken wat ze nodig hadden. Toen ze op een keer bij een postkantoortje informeerden of er poste restante post voor hen was aangekomen, bleek bij terugkeer dat hun Renault 4 in de rivier was gegleden. Je kunt je voorstellen dat het een heel gedoe moet zijn geweest om de politie duidelijk te maken wat er was gebeurd. Het kwam zelfs in de lokale krant terecht.

Twee pagina’s uit de kunstbiografie

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Delen

4 gedachten over “Oh, la jolie rivière!

Voeg uw reactie toe

  1. Een mooi inkijkje in het boek. Dat belooft wat. Ik ben nu al nieuwsgierig door welke kunstenaars hij zich heeft laten inspireren (Matisse? De vroege Picasso?)

    1. In eerste instantie vooral door Van Gogh, maar ook Matisse vele anderen heeft hij gebruikt als inspiratie. Voor zover ik weet was hij niet enthousiast over Picasso.

  2. Het ziet er goed uit, ik denk zomaar dat “de liefhebber” heel blij zal worden van je boek. Succes.

Geef een reactieReactie annuleren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

A WordPress.com Website. door Anders Noren.

Omhoog ↑

Mobiele versie afsluiten
%%footer%%