Bouwen met taal

Jokezelf over gisteren, vandaag en morgen

Korte inhoud

 

 

Sjeng 1971 fotoshoot

Jean Paul Louis Emanuel van Dalsum (1943 – 2015) stond als kunstenaar altijd in de schaduw van zijn beroemde vader, de toneelleider en acteur Albert van Dalsum. Sjeng maakte prachtige tekeningen, aquarellen en olieverfschilderijen, heeft een flink aantal tentoonstellingen gehad en behoorlijk wat verkocht, maar vond zichzelf nooit goed genoeg.

Omdat hij, na de scheiding van zijn eerste echtgenote, met zijn zoontje introk bij een nieuwe vriendin die het financieel beter gewend was dan hij – als rondreizend kunstschilder – kon bieden, ging hij terug naar school. Na het behalen van zijn Vwo-diploma besloot hij besloot hij te gaan studeren. Om in zijn onderhoud te voorzien, gaf hij tekenlessen. Hij werd gerontopsycholoog, werkte in verschillende verpleeghuizen en stopte met tekenen en schilderen, want als hij dat als hobby moest bedrijven, deed hij het net zo lief niet, al kon hij het niet laten toch af en toe een schetsje te maken. Maar de kunst, en vooral de teken- en schilderkunst, bleef hij een warm hart toedragen. Pas na zijn zeventigste verjaardag nam hij, een beetje onwennig, de tekenstift weer serieus ter hand. Maar voor hij ook het schilderen weer kon oppakken, werd hij ernstig ziek. Hij overleed op 8 november 2015.

Het boek bevat bijna 100 afbeeldingen van Sjengs schilderijen en tekeningen.

 

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

Categorieën

Archief

SCHRIJVENDE SENIOREN GEZOCHT: SCHRIJF MEE!

Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Ik schrijf al enige tijd stukjes voor de hoe ouderen denken site en we zijn continu op zoek naar enthousiaste medeschrijvers

Wij zoeken ouderen vanaf ca. 55 jaar die graag vertellen over alle perikelen die zij als ouderen/senioren in onze samenleving meemaken.

Denk jij uit te kunnen leggen hoe wij ouderen denken? Heb je je seniorenhart verpand aan de schrijverij? Vertel jij graag hoe het jou vergaat en wat je meemaakt als oudere in een steeds snellere maatschappij? Heb je een vlotte pen en een goed gevoel voor taal? Doe dan mee op Hoe Ouderen Denken!

Interesse? Mail ons wat recente teksten (zodat we een indruk krijgen van je schrijfstijl) en een korte motivatie:
redactie@hoeouderendenken.nl 

%d bloggers liken dit: