Ro Mogendorff – tekenares pur sang

Website over Ro Mogendorff die prachtige tekeningen maakte. Ik heb er eentje aan de muur hangen – een tekening van een oude vrouw met een mutsje op (waarschijnlijk Maud van Heemstra Whitall, zie het beeld dat Charlotte van Pallandt van dezelfde vrouw maakte) – precies mijn oma.

ro mogendorff
         Ro Mogendorff
Maud Heemstra-Whitall, beeld van Charlotte van Pallandt – 1957

lees verder op Romogendorff.nl

 

BewarenBewaren

Delen

4 gedachten over “Ro Mogendorff – tekenares pur sang

Voeg uw reactie toe

  1. Dat was natuurlijk ook Sjeng – op zijn blog staan stukjes uit het leven van zijn vader èn hij is “proud member of oba”. Hij is bezig met een website met een compleet overzicht van het toneel- en regisseurswerk van Albert + zijn (niet zo bekende) schilderwerk, waaronder de toneeldecors die hij heeft ontworpen en geschilderd. Om de website te promoten en om nieuwe toevoegingen te melden, plaatst hij af en toe iets van de site op het blog. Ikzelf heb er een paar keer iets van overgenomen, net als dit trouwens, dus wat je over Albert van Dalsum via oba hebt gezien, kan ook van mij geweest zijn.

  2. Ja, de flits in het beeld is wel jammer. Maar ach, als volleerd fotografe kan Joke zelf dat 1,2,3 verhelpen… 🙂

    Overigens zie ik dat Sjeng de zoon van Albert is. Een tijdje terug zag ik via Oba een paar keer iets verschijnen over Albert van Dalsum. Wie de auteur was weet ik niet meer. Ik wilde gaan kijken, maar zoals vaker gebeurd, vergeten.

    1. Ja, prachtige tekening h? Ik werd er meteen verliefd op toen ik hem zag. Dat van die flitser is eigenlijk wel een beetje dom, maar ik had er eerst al moeite mee om mijn toestel opgestart te krijgen en toen kreeg ik geen beeld en daarna stond hij op automatisch en wist ik niet meer hoe ik die flitser eraf kon krijgen (hoezo fotografisch geheugen?). Maar je hebt helemaal gelijk; ik ga de foto overnieuw maken en hem hier opnieuw plaatsen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

A WordPress.com Website. door Anders Noren.

Omhoog ↑