ZWOZ – Zwijmelen op zaterdag met Winifred Attwel.

Winifred Atwell is een pianiste uit mijn jeugd door wie ik op het idee kwam om piano te leren spelen. Ik vond haar fantastisch. Het leek zo gemakkelijk en hartstikke vrolijk. Dat wilde ik ook!
Nou kwam ik uit een behoorlijk arm gezin, dus dat ging niet door, maar als ik even de mogelijkheid had (op school, of in het buurthuis vlakbij) om een riedeltje te spelen op een piano, dan deed ik dat. Maar het bleef vooral bij de bekende riedels als ‘boer daar ligt een kip in’t water’ of ‘vader Jacob’ en uiteindelijk zelfs ‘de vlooienmars’.

Toen ik wat ouder werd en een vakantiebaantje kon nemen, spaarde ik voor gitaarlessen (dat was stukken goedkoper dan piano en ook leuk), maar die piano bleef in mijn achterhoofd spoken.

Pas toen ik hoog en breed getrouwd was en twee kinderen had van 8 en 10, kwam die piano er eindelijk en nam ik ook pianolessen bij de plaatselijke muziekschool. Net als mijn zoontje overigens, die veel meer in zijn vingers had dan ik; hij boogie woogiede er op los, geweldig! Is daar overigens -net als ik- ook nooit mee doorgegaan, jammer hoor.

Ik had hier een filmpje willen plaatsen van Winifred Attwel, die the Black and White Rag speelt, maar dat lukt niet, want die mogelijkheid heeft de originele plaatser uitgeschakeld. Je moet op Youtube zelf kijken. Nou, ja, dan maar een link naar de grande dame op Youtube, minstens zo leuk!

 

Voor meer Zwijmels op zaterdag, of als je ook zin hebt om mee te doen, ga je naar Natasja van  ’t Pumpke

 

Delen

13 gedachten over “ZWOZ – Zwijmelen op zaterdag met Winifred Attwel.

Voeg uw reactie toe

 1. Ik ga zo snel mogelijk kijken.
  Waarom staat hier trouwens 11 reacties en zie ik er maar twee. Er verdwijnt hier van alles. Mosterdstaafjes en nu weer reacties.
  Of ligt dat aan Mama Moderatie?

  1. Dat moet het algoritme zijn, dat kan niet anders, want ik heb niks gemodereerd (als je mij bedoelt met Mama Moderatie). Ik vind die reacties alleen maar leuk.

 2. Wat jammer, ik mag het filmpje niet kijken van youtube.
  Géén idee waarom niet.

  Ik had het geluk dat ik wel pianoles heb gehad vroeger. Mijn ouders konden ook geen lessen betalen, maar mijn buurvrouw kon heel goed spelen en ze heeft mij jaren les gegeven zonder er ook maar iets voor te vragen. Ik ben daar, vooral achteraf, heel dankbaar voor.
  Toen ik jong was had ik nog niet zo in de gaten hoe bijzonder dat was.

  1. Wat raar dat je het filmpje niet kan bekijken. Iedereen kan toch altijd alles zien op Youtube? Ik betaal ook niks en ik kan alles bekijken – wel met reclame tussendoor, dat dan weer wel.
   Wat lief van die buurvrouw om je te leren pianospelen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

A WordPress.com Website. door Anders Noren.

Omhoog ↑