Persoonlijke terugblik op 2017

Best gelezen blogpost: Het blog dat het afgelopen jaar het meest gelezen werd, was Het gekkengetal (gepubliceerd op 11-11-2011). Met 393 weergaven steekt het dit jaar met kop en schouders boven de andere blogs uit. Grappig dat dit blog nog steeds lezers trekt en het worden er ieder jaar meer!

Mijn favoriete blog: Mijn eigen favoriete blog van het afgelopen jaar is All Inclusive, een column over het fenomeen dat je bij steeds meer pakketvakanties ziet; de hele dag door eten, drinken en vermaal voorhanden. Je hoeft er het terrein niet meer voor af: “Wij nemen er nog eentje!”

Akelig nieuws: Al die aanslagen. onder andere in Istanboel, Jeruzalem, Londen, St. Petersburg, Stockholm, Parijs, Manchester, weer Londen, Barcelona, Cambrils en Mogadishu. En ook die brand in de Grenfelltoren in Londen is me bij gebleven.

Leuk nieuws: De Nieuwe Sint

Drie foto’s die vertellen over (een klein deel van) mijn 2017

 Ik ben vrijwilliger geworden bij het Schooltje van Dik Trom in Etersheim.

 Met zoon, dochter, schoonzoon en kleindochter naar Griekenland geweest.

 Ik ben serieus begonnen aan mijn boek over het nagelaten werk van Sjeng van Dalsum.

Beste aankoop van dit jaar: Steelstofzuiger

Voor het eerst gedaan: Reünie van alle neven en nichten van mijn moederskant+ AOW ontvangen

Voor het laatst gedaan: Geen idee

Te weinig gedaan: bewegen, wandelen, fietsen, zwemmen

Volgend jaar anders doen: meer bewegen, wandelen, fietsen, zwemmen

Favoriete nummer van 2017: Alles doet ertoe van Herman vanVeen

Wil ik nooit meer horen 2017: Trump: my button is the biggest, my IQ is the highest, my crowd was the biggest, this is fake news, sad!

Leuke vooruitzichten 2018: Mijn boek over Sjeng wordt gepubliceerd, weer een weekje vakantie met (schoon)kinderen en kleinkind, naar Portugal deze keer en een reünie met alle neven en nichten van mijn vaderskant.

Met dank aan Riet (waar ik vaak een blogje lees). Via haar kwam ik bij Liesbeth (waar ik nooit kwam, maar vanaf nu dus wel) van wie ik bovenstaande tags heb gekopieerd.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Delen

5 gedachten over “Persoonlijke terugblik op 2017

Voeg uw reactie toe

 1. Je hebt veel leuke dingen gedaan afgelopen jaar, dat is zeker een pluspunt, Joke.
  Wat grappig dat je oude blog nog zoveel reacties krijgt!
  Heel bijzonder om je eigen boek uit te geven. Rijk word je er niet van maar wel een tevreden mensch.

  1. Dat klopt Kakel, het is een heel tevreden makend proces zo’n boek. Het kost veel tijd en inspanning, maar als het (bijna) klaar is, is het de moeite waard geweest.

 2. Wat jou betreft vind ik het een hoogtepuntje dat je dit jaar toch weer af en toe een logje schrijft. Grappig dat ik daar ook een kleine rol in blijk te spelen;-)

 3. Fijn Joke, al met al voor jou persoonlijk een mooi jaar geweest voor je!
  Dat 2018 ook maar zo mooi mag worden en met het uitgeven van je boek heb je al een groot % ingevuld denk ik! Veel succes!
  Liefs XXX

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

A WordPress.com Website. door Anders Noren.

Omhoog ↑